SRBIJO, ON PIŠE ISTORIJU! Đoković i SPRSKI JUNAK na istom mestu - Ovakav MURAL JOŠ NISTE VIDELI! (FOTO)

Autor:

Sport

21.08.2024

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se zove umetničko delo.

SRBIJO, ON PIŠE ISTORIJU! Đoković i SPRSKI JUNAK na istom mestu - Ovakav MURAL JOŠ NISTE VIDELI! (FOTO)

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, stigao je u Njujork, gde je počeo da trenira pred odbranu titule na US Openu. Nole je sjajno raspoložen pred poslednji Grend slem u sezoni, a za to je zaslužna i zlatna medalja iz Pariza, gde je osvojio Olimpijske igre i kompletirao "zlatni slem" osvojivši sve što je moglo da se osvoji u tenisu od velikih takmičenja.

Umetnik Milan Milosavljević napravio je fenomenalan mural Novaka Đokovića, možda i najlepši koji je ikada urađen o najvećem teniseru svih vremena. Mural prikazuje trenutak kada Novak sluša himnu sa pogledom na srpsku trobojku, sa zlatnom medaljom oko vrata. Ova scena je učinila čitavu Srbiju ponosnom i ostaće ovekovečena na zidovima jedne fasade na Sokocu u Republici Srpskoj.

Foto: Instagram/Printscreen/deroks22/

 

Interesantno je da je na istom zidu, na drugom delu, prikazan veliki srpski junak iz perioda borbe hajduka protiv Turaka - Starina Novak, uz njegov citat "Kadar sam stići i uteći i na strašnom mestu postojati".

Ovo umetničko delo na Sokocu predstavlja spoj tradicije i savremenog doba, istovremeno slaveći dva različita, ali podjednako važna dela srpske istorije.

Novak Đoković je još jednom pokazao svoju izuzetnu sportsku i ljudsku veličinu, osvojivši zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i inspirišući umetnike poput Milana Milosavljevića da stvaraju dela koja će se trajno pamtiti. Srbija je ponosna na svog najvećeg tenisera, čija je sportska ostvarenja i van terena inspiracija za mnoge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading