DAN KADA JE NACIJA PLAKALA: Bitku je tada izgubio, ali ne i rat - Novak je na osvetu čekao više od decenije i po!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.08.2024

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema sopstvenom mišljenju, bio je to jedan od težih trenutaka u karijeri najboljeg tenisera na svetu.

DAN KADA JE NACIJA PLAKALA: Bitku je tada izgubio, ali ne i rat - Novak je na osvetu čekao više od decenije i po!

Foto: Tanjug/AP

Na današnji dan, pre tačno 16 godina, odigrao se jedan od najupečatljivijih mečeva u karijeri srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Olimpijske igre 2008. godine u Pekingu, kada je teniski turnir u pitanju, obeležio je polufinalni meč u kojem se najbolji teniser u istoriji ovog sporta sastao sa Špancem Rafaelom Nadalom. Konačnih 2:1 (6:4, 1:6, 6:4) u korist "kralja šljke" dugi niz godina je izazivalo nelagodu kod Novaka, a do osvete je stiglo više od decenije i po kasnije.

Španski teniser Rafael Nadal pokazao je svoju snagu od samog početka meča, preuzimajući inicijativu i dominirajući tokom prvog seta. Iako je Novak Đoković dobro startovao, Nadal je uspeo da iskoristi svoje moćne udarce i precizne servise, te je na kraju osvojio set rezultatom 6:4.

U drugom setu, Đoković je uspeo da preokrene situaciju i preuzme kontrolu. Promenio je svoju taktiku, koristeći brzinu i taktički pristup kako bi neutralisao Nadalove napade. Srpski teniser je bio izuzetno efikasan na svom servisu, ostvario dva brejka i dominirao tokom cele deonice, što je rezultiralo osvajanjem seta rezultatom 6:1.

Treći set je doneo mnogo preokreta i neizvesnosti. Nadal je pokazao svoju otpornost i odlučnost da preokrene rezultat. Uspeo je da pronađe pravi ritam i na kraju osvoji set rezultatom 6:4, čime je obezbedio sebi mesto u finalu. Meč je bio obeležen dugim razmenama i napetim trenucima, a Nadal je na kraju izašao kao pobednik.

Republika

Foto: Profimedia

Osveta je usledila 16 godina kasnije

 

Nakon poraza od Nadala, Novak Đoković je u suzama napustio teren, ali je par dana kasnije uspeo da se oporavi i pobedi Amerikanca Džejmsa Blejka u borbi za treće mesto, pokazujući svoju izuzetnu mentalnu snagu i borbenost.

Ipak, sve propušteno te 2008. godine, Novak Đoković je nadoknadio na nedavno završenoj smotri svetskog sporta u Parizu kada je stigao do zlatne medalje, a na putu ka najsjajnijem odliču eliminisao je i Rafaela Nadala kojeg je u drugom kolu turnira počistio sa terena rezultatom 2:0 (6:1, 6:4).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading