RAFA JE DONEO NOVAKU ZLATO: Realna analiza, ili brutalna provokacija? Francuz otkrio ključni detalj uoči OI!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.08.2024

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna stvar je pogodila Đokovićev ego?

RAFA JE DONEO NOVAKU ZLATO: Realna analiza, ili brutalna provokacija? Francuz otkrio ključni detalj uoči OI!

Foto: Profimedia

Teniski trener Patrik Muratoglu izneo je zanimljivu teoriju o tome šta je možda pomoglo Novaku Đokoviću da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

On ističe da je "glavni krivac" za to možda bio Rafael Nadal, koji se vratio na teren i pokazao visok nivo igre. Muratoglu smatra da je to dodatno motivisalo Đokovića i podstaklo ga da pokaže svoje najbolje umeće na terenu.

- Mislim da je Novak Đoković stvarno imao problema sa motivacijom do Olimpijskih igara. Svi su mislili da je kraj za Rafu i Novak je to osećao. Sigurno je to uticalo na njegovu motivaciju. Ali nakon toga, Rafa se vratio na šljaku, njegov nivo je bio dobar i mislim da je to dalo dodatnu motivaciju Đokoviću - istakao je francuski trener.

Novak Đoković je osvojio zlatnu medalju u Parizu bez izgubljenog seta, a mnogi smatraju da je ključni momenat bio u drugom kolu kada je najbolji teniser u istoriji ovog sporta pobedio upravo Rafaela Nadala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Provokacija, ili analiza - Patrik Muratoglu

 

Trener takođe ističe da su i nedavni uspesi mladih teniskih zvezda, poput Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, imali uticaja na motivaciju Đokovića. Energija mladih igrača, njihovi uspesi i napredak, verovatno su dodatno podstakli Đokovića da se vrati na teren sa još većom odlučnošću i željom za uspehom.

- Siner je počeo da igra odlično, Alkaraz opet, mislim da je to pogodilo njegov ego i on se vratio veoma snažno i konačno osvojio titulu koju je jurio tokom cele karijere, a to je zlatna medalja na OI kako bi kompletirao svoju kolekciju trofeja.

Patrik Muratoglu je ranije dao zanimljivo poređenje između Novaka Đokovića i Rodžera Federera, poredeći ih sa fudbalskim zvezdama. On je istakao da je Federer kao Mesi - čist ludi talenat koji samo treba da oseti šta radi, dok je Đoković kao Ronaldo - super vredan radnik koji obraća pažnju na svaki detalj. Ovo poređenje jasno pokazuje kako se različiti pristupi i karakteristike odražavaju na teniski teren i doprinose uspesima ova dva teniska velikana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading