TENISKI AS POZITIVAN NA DOPING TESTU?! Ovo će ga SKUPO koštati - dva puta u godini dana, CRNO mu se piše!

Autor:

Sport

20.08.2024

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanično saopštenje.

TENISKI AS POZITIVAN NA DOPING TESTU?! Ovo će ga SKUPO koštati - dva puta u godini dana, CRNO mu se piše!

Foto: Tanjug/AP

Međunarodna teniska agencija za integritet (ITIA) nedavno je izdala saopštenje koje je potreslo svet tenisa. Naime, mladi italijanski teniser Janik Siner bio je pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol ne jednom, već čak dvaput tokom marta 2024. Ova vest je šokirala ljubitelje tenisa širom sveta, a ITIA je odmah reagovao, ističući da Siner ne snosi krivicu i odgovornost za ove pozitivne doping nalaze.

Prema saopštenju ITIA, iako je Janik Siner bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu, njemu je u oba slučaja uvažena žalba. Ovo izaziva veliko interesovanje javnosti, s obzirom na to da se retko dešava da se optužbe u vezi s dopingom odbace, a posebno u dva navrata.

- Ohrabreni smo što kod Janika Sinera nije utvrđena greška ili nemar. Takođe, želimo da da odamo priznanje istražnom procesu i nezavisnoj proceni činjenica u okviru Teniskog antidoping programa (TADP), što mu je omogućeno da nastavi da se takmiči. Ovo je bila izazovna stvar za Janika i njegov tim i naglašava potrebu da igrači i njihov tim budu maksimalno pažljivi u korišćenju proizvoda ili tretmana. Integritet je najvažniji u našem sportu - saopštio je ATP.

Naravno, ova vest je izazvala burne reakcije, kako javnosti tako i same teniske zajednice. Mnogi su izrazili sumnju i nevericu povodom odluke ITIA da oslobodi Sinera odgovornosti, posebno imajući u vidu ozbiljnost optužbi. S druge strane, pojedini pratioci tenisa podržali su odluku ITIA, ističući da je važno saslušati sve strane pre donošenja konačnih zaključaka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Neočekivan potez od Sinera

Ovaj slučaj još jednom je skrenuo pažnju na važnost sistema kontrole dopinga u tenisu, kao i na potrebu stalnog unapređenja istog. Pitanja o efikasnosti i transparentnosti ovog sistema su se ponovo nametnula, a teniska zajednica će morati da razmotri eventualne promene da bi se osigurala fer borba na teniskim terenima.

Što se tiče same budućnosti mladog tenisera, ostaje da se vidi kako će ovaj slučaj uticati na njegovu karijeru i reputaciju. Siner je do sada bio poznat po svom talentu i ambicijama, te će ova situacija svakako imati značajan uticaj na njegov dalji put u svetu tenisa.

Kako god, ovaj slučaj će ostati upamćen kao jedan od najvećih skandala u svetu tenisa, ostavljajući trajne posledice kako na samog Janika Sinera, tako i na ceo teniski sport.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading