KAKO TO NEKO MOŽE, A NEKO NE MOŽE, SINERU?! Mekinrou PREKIPELO, pa se oglasio - I Simona Halep je tvrdila da nije namerno...

Autor:

Sport

21.08.2024

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesti o prvom reketu sveta ne jenjavaju.

KAKO TO NEKO MOŽE, A NEKO NE MOŽE, SINERU?! Mekinrou PREKIPELO, pa se oglasio -  I Simona Halep je tvrdila da nije namerno...

Foto: Tanjug/AP

Teniska javnost bila je šokirana vestima o dva pozitivna doping testa prvog reketa sveta, Janika Sinera. Ovaj mladi teniser našao se u središtu skandala nakon što je otkriveno da je bio pozitivan na doping testovima tokom turnira u Indijan Velsu. Više detalja o ovom slučaju otkrio je legendarni američki teniser Džon Mekinro za ESPN, iznoseći iznenađenje i zabrinutost povodom ovog slučaja.

- Ne znam dovoljno o ​​Jedinici za borbu protiv dopinga da bih zaista znao šta se tamo dešava, da budem potpuno iskren. Ova vest je tek izašla. To je svakako iznenađujuće i šokantno u ovom trenutku, posebno za mene, kada se to dogodilo u martu. Prošlo je šest meseci. Ovo je prvi put da je neko, bar koliko ja znam, čuo za to - rekao je legendarni američki teniser Džon Mekinro za ESPN.

Mekinro je izrazio iznenađenje ovim događajem, istakavši da je ovo prvi put da je čuo za ovaj slučaj i postavio pitanje o kriterijumima i odlukama vezanim za suspenzije zbog dopinga. Pored toga, istakao je i primer Simone Halep, koja je suspendovana na 18 meseci nakon sličnog slučaja, postavljajući pitanje konzistentnosti u primeni pravila. Ovo otvara pitanje standarda i jednakosti u tretmanu igrača u teniskoj zajednici.

Foto: Tanjug/AP

Džon Mekinro

- Ne znam kako prave razliku između jedne osobe koja kaže da nije namerno uzela zabranjenu supstancu, a zatim nekog drugog ko kaže istu stvar suspenduju. Mislim da je Halepova to isto rekla, a ona je suspendovana na 18 meseci. Ne znam kako donose ovakve odluke. Naravno, iz perspektive igrača, želite da standardi budu isti za sve. Reč je o momku koji je trenutno broj jedan na svetu na kompjuterskoj rang-listi. Ovo je iznenađujuća vest za sve nas - dodao je Mekinro.

Važno je napomenuti da Janik Siner ipak nije prošao bez kazne. Njemu je oduzeto 400 ATP bodova, a dobio je i novčanu kaznu od oko 300.000 evra, što predstavlja značajnu sankciju za mladog tenisera. Ove informacije bude interesovanje za dalji razvoj situacije i efikasnost mera u borbi protiv dopinga u tenisu.

Ova situacija sa Janikom Sinerom ističe važnost rigoroznih mera i praćenja antidoping pravila u teniskoj zajednici, te postavlja pitanja o jednakom tretmanu svih igrača bez obzira na njihovu poziciju na rang listi. S obzirom na važnost fer-pleja i čistog sporta, očekuje se pažljivo praćenje daljeg razvoja ovog slučaja i reakcija nadležnih tela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading