SVE SE MENJA IZ KORENA! Sineru preti NAJGORI scenario! Italijan LETI iz tenisa, Nole će opet biti PRVI!

Autor:

Sport

21.08.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Megapreokret na pomolu, iako se činilo da će se Janik izvući.

SVE SE MENJA IZ KORENA! Sineru preti NAJGORI scenario! Italijan LETI iz tenisa, Nole će opet biti PRVI!

Foto: Tanjug/AP

Ne stišava se bura u teniskom svetu, posle doping skandalu koji je napravio prvi igrač ATP liste Janik Siner. Nakon što je oslobođen optužbi u avgustu, Svetska antidoping agencija (VADA) najavila je da će detaljno ispitati ovu situaciju.

Ukoliko se odluče da se žale na prethodnu odluku, sve informacije će biti prosleđene arbitražnom sudu u Lozani, što bi moglo dovesti do dvogodišnjeg izbacivanja Sinera iz belog sporta.

Podsetimo, Janik Siner je bio optužen za doping dva puta u martu 2024. Međutim, uprkos gubitku 400 ATP bodova i novčanoj kazni od 300.000 dolara, Italijan je oslobođen optužbi jer je utvrđeno da nije namerno uneo nedozvoljene supstance u organizam. Ova odluka je izazvala kontroverze u teniskom svetu i sada VADA ima pravo da ponovo ispita celu situaciju.

Foto: www.profimedia.rs

Janik Siner

Svetska antidoping agencija je istakla da će pažljivo ispitati detalje ovog slučaja i moguće je da će se žaliti na prethodnu odluku. Ukoliko dođe do ponovnog razmatranja slučaja, arbitražni sud u Lozani će biti uključen, a Sineru preti dvogodišnja suspenzija. Ako se to dogodi, Novak Đoković će ponovo biti prvi teniser ATP liste.

Ova vest je izazvala veliku pažnju u teniskoj zajednici i mnogi su zainteresovani da vide kako će se situacija dalje razvijati. Nakon prethodnih kontroverzi i spekulacija, ovo bi moglo imati dalekosežne posledice po karijeru mladog tenisera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading