KIRJOS SE ODMAH JAVIO! Evo kakvu KAZNU traži za Sinera!

Autor:

Sport

20.08.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan uhvaćen u dopingu.

KIRJOS SE ODMAH JAVIO! Evo kakvu KAZNU traži za Sinera!

Foto: Tanjug/AP

Kirjos tokom meča sa Medvedevim

Međunarodna teniska agencija za integritet (ITIA) objavila je tokom dana šokantnu vest - vodeći igrač ATP liste, Italijan Janik Siner bio je pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol, ne samo jednom, već čak dvaput tokom marta 2024. godine.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti i podigao veliku prašinu u svetu belog sporta.

Iako je Siner bio pozitivan na klostebol tokom turnira u Indijan Velsu, ITIA je objavila da on ne snosi krivicu za ove pozitivne doping nalaze, jer mu je u oba slučaja uvažena žalba. Interesantno je istaći da je razlog pozitivnog nalaza bio član njegovog stručnog štaba koji se mazao kremom koji je sadržao klostebol, a zatim je masirao tenisera.

Republika

Foto: Profimedia

Janik Siner

Australijski teniser Nik Kirjos nije ostao ravnodušan povodom ovog slučaja, te je izjavio da Siner mora biti suspendovan na dve godine.

- Besmisleno. Bez obzira na to da li je slučajno ili namerno. Ako si dva puta pozitivan na zabranjenu supstancu (steroid), moraš biti suspendovan na dve godine. Tvoje performanse su poboljšane. Masažni krem, da, lepo... - rekao je Kirjos.

Prethodno su i navijači najboljeg u istoriji Novaka Đokovića osuli "drvlje i kamenje" po Sineru, upoređujući primere Rumunke Simone Halep i velike Noletove prijateljice koja se odavno penzionisala, Marije Šarapove, koje su zbog sličnih stvari "popile" suspenzije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading