OGLASIO SE NOVAKOV DEŽURNI KRITIČAR! Ovaj PREDLOG od Rotenberga niko nije OČEKIVAO!

Autor:

Sport

20.08.2024

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno se urazumio.

OGLASIO SE NOVAKOV DEŽURNI KRITIČAR! Ovaj PREDLOG od Rotenberga niko nije OČEKIVAO!

Foto: Tanjug/AP, youtube/printscreen

Glavna vest u svetu tenisa stigla je danas o dvostrukom pozitivnom testu na doping Janika Sinera, tokom turnira u Indijan Velsu.

Ova neobična situacija podigla je mnogo prašine, a javnost je zatečena činjenicom da se o ovome saznaje tek nekoliko meseci nakon završetka turnira.

Poznati novinar Ben Rotenberg, koji važi za najvećeg kritičara olimpijskog šampiona Novaka Đokovića, neočekivano je stao na stranu srpskog tenisera u ovom slučaju.

On je kontaktirao ATP povodom oduzimanja bodova Janiku Sineru, te je postavio pitanje da li bi Novak trebalo da dobije dodatnu nedelju na prvom mestu ATP liste, s obzirom na novonastalu situaciju.

 

 

Rotenberg je istakao značaj oduzimanja 400 bodova Italijanu, što bi značajno uticalo na raspored bodova na ATP listi. Ako bi se to desilo, što bi imalo najviše smisla, Đoković bi imao 8.860 bodova za prošlu nedelju, a Janik Siner bi stajao na 8.370 poena.

Ostaje da se vidi kako će ATP odreagovati na ove zahteve i kako će rešiti situaciju nastalu oko doping skandala na turniru u Indijan Velsu. Ukoliko bi Sineru bili oduzeti bodovi, to bi imalo značajan uticaj na poziciju Novaka Đokovića na rangiranju svetske liste, te bi moglo dovesti do promena u poretku najboljih tenisera planete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading