NOVAK GA JE TOTALNO RAZUVERIO! Britanac se POKAJAO zbog svojih reči - NOVAK ga naterao da mu SKINE KAPU!

Autor:

Sport

19.08.2024

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav obrt.

NOVAK GA JE TOTALNO RAZUVERIO! Britanac se POKAJAO zbog svojih reči - NOVAK ga naterao da mu SKINE KAPU!

Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP / Profimedia

Jedan od najvoljenijih igrača engleske publike na Vimbldonu skida kapu najboljem svih vremena. Čuveni engleski teniser Tim Henman, sada stručni komentator, dao je intervju u kojem se osvrnuo na Novaka Đokovića i istakao je da je osvajanje Olimpijskih igara u Parizu možda i najveće dostignuće srpskog tenisera.

Henman je istakao da je svestan kakav je pritisak bio na Đokoviću, imajući u vidu da su mu Olimpijske igre u Parizu bile verovatno poslednja šansa da se domogne zlata i time kompletira sve najveće turnire u karijeri.

- Na početku godine sve se vrtelo oko Sinera i Alkaraza. Đoković nije igrao najbolje, Siner je osvojio Australijan open, a onda je Alkaraz osvojio Rolan Garos i Vimbldon. Ovde stvarno skidam kapu Đokoviću, jer jedino što mu je nedostajao u CV-ju bila je zlatna olimpijska medalja, i uz dužno poštovanje, zaista verujem da mu je Pariz bio poslednja realna šansa da osvoji zlato u singlu - započeo je Henman.

Foto: www.profimedia.rs

Tim Henman

Naglasio je da su sve prognoze bile protiv Novaka, s obzirom na to da je imao sezonu u kojoj do OI nije osvojio nijedan trofej, što je izuzetno retko za njega, te da je imao operaciju kolena nekoliko nedelja pre toga. Dodatno, mučila ga je povreda i tokom Olimpijskih igara.

- Psihologija koja je iza toga, pritisak koji je sam sebi stvorio koji je sigurno bio neverovatan. Igrao je dobro na Rolan Garosu, ali onda je morao na operaciju kolena, što je učinilo njegov podvig ulaska u finale Vimbldona još značajnijim - nastavio je Tim.

Ipak, Novak je još jednom pokazao da je mentalno verovatno najjači sportista ikada. Odigrao je možda i najbolji meč karijere i savladao Alkaraza sa 7:6, 7:6, pokazujući izuzetnu mentalnu snagu i sportsku izdržljivost. Tim Henman takođe se divi ovom podvigu, ističući da je Đokoviću nedostajala zlatna olimpijska medalja, te da veruje da mu je Pariz bio poslednja realna šansa da je osvoji u singlu.

- Ali izgubiti u finalu od Alkaraza sa velikom razlikom i zatim ga pobediti u olimpijskom finalu, taj jedan meč je možda najveći Đokovićev uspeh - zaključio je Henman.

Henman je zaključio da je psihologija iza ovog uspeha neizmerna, ističući pritisak koji je Đoković sam sebi stvorio, kao i izuzetan trud koji je uložio u povratku na teren nakon operacije kolena. Izgubiti u finalu od Alkaraza sa velikom razlikom, a zatim ga pobediti u olimpijskom finalu, za Henmana predstavlja možda najveći Đokovićev uspeh.

Novak Đoković je još jednom pokazao svoju izuzetnu mentalnu snagu i sportsko umeće, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu tenisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading