OČAJNE VESTI ZA ĐOKOVIĆA! Novak sve dalje od POVRATKA na tron!

Autor:

Sport

17.08.2024

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gore nije moglo po najboljeg svih vremena.

OČAJNE VESTI ZA ĐOKOVIĆA! Novak sve dalje od POVRATKA na tron!

Foto: www.profimedia.rs

Vodeći teniser sveta Janik Siner plasirao se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju, pošto je posle preokreta savladao Andreja Rubljova iz Rusije rezultatom 2:1 (po setovima 4:6, 7:5, 6:4).

Nastavio je Italijan sa odličnim rezultatima i izgubljeni meč pretvorio u trijumf, mada ga je šesti igrač ATP liste pošteno namučio. Siner je, podsetimo, preskočio Olimpijske igre u Parizu zbog hronične upale krajnika, kako bi se što bolje pripremio za naredne izazove, a već na prvom velikom ispitu pokazao pobednički karakter.

Ovom pobedom, Janik je došao do 9.160 bodova, čime je uvećao svoju prednost nad Novakom Đokovićem, koji je odlučio da ne brani titulu u Sinsinatiju zbog čega je ostao bez 1.000 bodova i imaće 7.460, dok je italijanski as zaradio novih 200 poena.

Foto: www.profimedia.rs

Janik Siner

Što se tiče prvog seta, Rubljev je ranim brejkom u drugom gemu, stigao ubrzo do visokih 3:0, ali je šampion Australijan opena uzvratio u devetom, vrativši izgubljeno i smanjio na 5:4. Nije odustajao Rus, želeo je da iznenadi lidera ATP liste i uspeo već u narednom gemu, napravivši ribrejk kojim je osvojio uvodni deo igre rezultatom 6:4.

Čim je počeo drug set, Janik Siner je napravio brejk! Razbesneo se Italijan i sa "nulom" oduzeo servis Rusu, koji međutim nije odustao i već u narednom gemu uzvratio ribrejkom izjednačivši na 1:1. Usledila je rezultatska klacklalica do 11. poena, kada je prvi reket sveta ponovo iznenadio Rubljova, poveo sa 6:5, a onda odservirao za izjednačenje u setovima - 1:1.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Andrej Rubljov

Konačno, u trećem odlučujućem periodu, Italijan je odmah stigao do brejka, poveo sa 2:0, potom i još jedan za ogromnih 3:0, ali je Rubljev uspeo da vrati jedan i osvoji prvi gem u poslednjem setu. Međutim, Siner nije dozvolio iznenađenje, te je ekspresno odgovorio ribrejkom za 4:1 i potom otišao na činilo se nedostižnih 5:1.

Uspeo je, ipak, Rus da veže tri gema, uz jedan napravljen brejk, smanji na 4:5 i učini meč dramatičnim. Što nije uspeo pri vođstvu od 5:3, kada je servirao za polufinale, Janik je ispravio "na popravnom" i rezultatom 6:4 nastavio put ka tituli.

Za plasman u finale mastersa u Sinsinatiju, Janik Siner će igrati protiv pobednika meča Aleksander Zverev (Nemačka) - Ben Šelton (SAD).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading