BEOGRAD PONOVO IMA ATP TURNIR! Spektakl u najavi, evo GDE će se održati!

Autor:

Sport

20.08.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se dolazak najboljih svetskih tenisera.

BEOGRAD PONOVO IMA ATP TURNIR! Spektakl u najavi, evo GDE će se održati!

Foto: Starsport

Novak i Đorđe Đoković

Beograd će ponovo biti domaćin ATP turnira 250 kategorije, koji će se održati od 3. do 9. novembra ove godine u Beogradskoj areni. Ova vest potvrđena je na zvaničnom sajtu ATP, a predstavlja veliku priliku za ljubitelje tenisa u Srbiji.

Kako je saopšteno na sajtu ATP, srpska prestonica je ponovo dobila priliku za organizaciju turnira nakon što je španski grad Hihon odustao od organizacije istog.

Poslednji Serbia open gledali smo u Beogradu 2022. godine, ali je nakon toga turnir premešten u Banjaluku.

Ove godine nije bilo planirano da se održi isti, ali je odluka ljudi iz Španije sve promenila. O Beograd openu pričao je i direktor ovog teniskog turnira, Đorđe Đoković:

Republika

Foto: TSS

Đorđe Đoković

- Zahvalni smo što smo dobili šansu da organizujemo još jedan turnir iz serije 250, ovoga puta na tvrdoj podlozi. Beograd je imao uspešnu istoriju u turnirima na tvrdoj podlozi, jer su ovde pre mnogo godina odigrani neki od najuzbuljivijih i najboljih mečeva, kao i finala Dejvis kupa. Uzbuđeni smo što možemo da nastavimo ovu tradiciju i pokušamo da sve učinimo još uzbudljivijim i boljim, ovoga puta sa ATP turnirom - rekao je najmlađi od braće Đoković.

Podsetimo, Serbia open prvi put je održan 2009. godine trijumfom najboljeg u istoriji Novaka Đokovića, da bi sezonu kasnije slavio Amerikanac Sem Kveri, ponovo je Nole podigao pehar 2011, da bi Italijan Anderas Sepi slavio na sledećem takmičenju.

Usledila je pauza od 2013. do 2020. kada je Beograd ostao bez organizacije, pa 2021. premešten u Banjaluku i prve sezone Mateo Beretini iz Italije pobedio je Rusa Karaceva u finalu, a 2022. Rus Andrej Rubljev bio bolji od Novaka Đokovića rezultatom 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading