PRE TAČNO 13 GODINA NOVAK JE ŠOKIRAO SVET: Đoković je tada izveo MAESTRALAN potez!

Autor:

Sport

17.08.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majstorija Novaka koja je zasenila sve.

PRE TAČNO 13 GODINA NOVAK JE ŠOKIRAO SVET: Đoković je tada izveo MAESTRALAN potez!

Foto: Profimedia

Novak Đoković, jedan od najvećih sportista na planeti, može se pohvaliti brojnim velikim pobedama i Grend slem titulama tokom svoje karijere. Međutim, jedan od najupečatljivijih trenutaka definitivno je njegov preokret protiv Rodžera Federera u polufinalu US opena 2011. godine.

Na današnji dan, pre tačno deset godina, Novak Đoković je demonstrirao svoju izuzetnu mentalnu i fizičku snagu u meču protiv Rodžera Federera. Švajcarac je poveo sa 2:0 u setovima, ali je Đoković uspeo da se vrati na spektakularan način. Osvojio je naredna dva seta, a zatim je u petom setu, pri rezultatu 5:3 i 40:15 za Federera, uspeo da spasie dve meč lopte i napravi preokret. Njegov ritern u tom trenutku smatra se jednim od najboljih u istoriji tenisa, što dodatno naglašava njegovu neverovatnu sposobnost da se izbori sa izazovima.

Nakon što je savladao Federera, Đoković je nastavio svoj sjajan niz pobeda osvajanjem trofeja na US openu. U finalu je porazio i Rafaela Nadala, što je samo potvrdilo njegovu izuzetnu formu i klasu.

Ovaj preokret protiv Federera i osvajanje US opena 2011. godine samo su deo neverovatne karijere Novaka Đokovića. Sa brojnim trofejima, Grend slemovima i Olimpijskom zlatnom medaljom, on je ostavio neizbrisiv trag u svetu tenisa i sporta uopšte. Njegova upornost, mentalna snaga i izuzetna veština čine ga jednim od najvećih sportista svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading