KATASTROFALNE VESTI ZA NOVAKA PRED US OPEN! Ovakav scenario Đokoviću NIKAKO ne ide u prilog!

Autor:

Sport

18.08.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole se ovome nije nadao!

KATASTROFALNE VESTI ZA NOVAKA PRED US OPEN! Ovakav scenario Đokoviću NIKAKO ne ide u prilog!

Foto: Profimedia

Srpski teniser, Novak Đoković, trenutno drugi na ATP listi, ima zagarantovano mesto drugog nosioca na US Openu, što mu omogućava razdvajanje od Janika Sinera u žrebu do finala. Međutim, postoji mogućnost da se ova situacija promeni, budući da su se u Sinsinatiju dva tenisera borila za prestizanje Đokovića, ali je Karlos Alkaraz ispao, ostavljajući Aleksandra Zvereva kao jedinog kandidata koji može da ga stigne na drugom mestu ATP liste.

Aleksander Zverev odigrao je poslednji meč dana u Sinsinatiju i uspeo da pobedi domaćeg takmičara Bena Šeltona rezultatom 3:6, 7:6, 7:5. Iako je meč bio izuzetno neizvestan, Nemac je uspeo da se izbori za pobedu nakon dva sata i trideset minuta igre. 

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Zverev

Njegova borba i odlučnost doveli su ga do trijumfa, iako je izgubio poslednji gem prvog seta na svom servisu, dozvolivši Šeltonu da povede. U drugom setu nije bilo brejkova, ali je Zverev u taj-brejku slavio ubedljivo. Treći set je bio najdramatičniji, sa mnogo brejk lopti, ali je Nemac uspeo da dođe do brejka u 11. gemu, što mu je na kraju donelo pobedu.

Sledeći Zverevljev rival u nedelju od 21 čas je sjajni Janik Siner. Italijan već ima osiguranih 9.160 bodova na ATP listi, 1.500 više od prvog pratioca, a novom pobedom može da stigne i preko 2.000 bodova viška u odnosu na rivale. Đoković i dalje ima razloga da strepi, jer se situacija na ATP listi može promeniti, ali njegovo mesto na drugom nosiocu US Opena i dalje je zagarantovano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading