NOVAK VIŠE NIJE MOGAO DA ĆUTI! Sve im je sasuo u lice: Ovo je SRAMOTA!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.08.2024

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da l isu čuli za savremenu tehnologiju z XXI veku?

NOVAK VIŠE NIJE MOGAO DA ĆUTI! Sve im je sasuo u lice: Ovo je SRAMOTA!

Foto: www.profimedia.rs

Sudijska odluka sa meča između Džeka Drejpera i Feliksa Ožea-Alijasima na turniru u Sinisnatiju izazvala je pravu buru u svetu tenisa.

Naime, Drejper je imao meč loptu i servirao je za pobedu kada se desila kontroverzna situacija. Britanac je servirao, a Feliks je sjajno riternirao lopticu, vraćajući je ispod Drejperovog reketa.

Drejper, izgubljen u poziciji za volej, udario je lopticu prvo o pod, a zatim uradio dupli kontakt, prebacivši je na Feliksov deo terena. Iako je ovakav potez nedozvoljen, sudija je priznao poen i dodelio ga Drejperu, čime je automatski Britanac osvojio meč.

Ova kontroverzna situacija nije prošla neprimećeno među teniserima. Prvi je reagovao Grk Stefanos Cicipas, da bi se nakon njega javnosti obratio i najbolji teniser na planeti Novik Đoković.

 

 

On je javno izneo svoje nezadovoljstvo, nazvavši celu situaciju "velikom sramotom". Đoković je istakao nedostatak video snimaka ovakvih situacija na terenu, kao i nedostatak pravila koja bi omogućila sudiji da promeni odluku nakon pregleda snimka van terena.

- Sramota je to što nemamo nikakav video snimak ovakvih situacija na terenu. Ono što je još smešnije je to što nemamo pravilo prema kom sudija iz stolice može da promeni originalnu odluku nakon što pogleda snimak izvan terena. Svako ko gleda TV može da vidi šta se dogodilo na snimku, samo igrači na terenu ostaju u „mraku“ i ne znaju šta se događa. Imamo „oko sokolovo“ za linije, živimo u tehnološki naprednom 21. veku. Molim vas, poštovane Turneje, postarajte se da se ovakve besmislice više nikada ne ponove - istakao je Novak.

Ovaj incident je podstakao raspravu o potrebi unapređenja tehnologije i pravila u tenisu, kako bi se izbegle slične situacije u budućnosti. Sudijske odluke poput ove izazivaju sumnju i gubitak poverenja u integritet takmičenja, te je važno da se preduzmu koraci kako bi se osigurala fer i pravična igra na teniskim terenima širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading