VELIKI PODVIG ZA MLADU TENISERKU: Dupla kruna za Lolu Radivojević u Kuršmilijskoj banji!

Autor:

Sport

18.08.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bravo!

VELIKI PODVIG ZA MLADU TENISERKU: Dupla kruna za Lolu Radivojević u Kuršmilijskoj banji!

Foto: TK T-line

Najveći teniski ženski turnir u Srbiji u 2024. održan je u Kuršumlijskoj banji i protekao je u znaku mlade srpske reprezentativke Lole Radivojević. Nakon trijumfa u dublu na turniru vrednom 75.000 dolara na terenima teniskog kluba T-line Radivojevićeva je nastavila zlatni niz i kolekciji trofeja dodala i singl za najveću titulu koju je osvojila u dosadašnjoj karijeri. U borbi za singl tron 19 – godišnja Lola je savladala predstavnicu Češke Barboru Palicovu 6:4, 6:2.

Samo 24 sata pre ovog meča Lola je u paru sa predstavnicom Hrvatske Petrom Marčinko podigla pobednički pehar u dublu nakon pobede u finalu nad dublom Živa Falkner, Tara Vurt (SLO,CRO) 7:6(5), 6:4.

- Rodna gruda je rodna gruda i ništa ne može da je zameni. Presrećna sam jer sam u ovoj sezoni baš u Kuršumlijskoj banji, koja se nalazi u blizini mog rodnog mesta Blace, osvojila dve singl titule i jednu u dublu, ujedno i moju naveću singl do sada. Turnir nagradnog fonda 35.000 dolara osvojila sam u teniskom klubu T-line u maju 2024, sada i duplu krunu na turniru nagradnog fonda 75.000 dolara na istim terenima. Nakon perioda rezultatske stagnacije koja je bila izazvana povredama, usledio je moj povratak u maju upravo ovde u rajskom ambijentu naše Srbije, a sada sa novim pobedama dobila sam novi vetar u leđa za verujem velike rezultate na međunarodnoj sceni – rekla je nakon trijumfa mlada srpska Bili Džin King kup reprezentativka Lola Radivojević.

Ovim ženskim turnirom u Kuršumlijskoj banji, na terenima TK T-line kraj hotela Planinka završen je ciklus od 18 održanih vezanih nedelja ženskih i muških profesionalnih turnira. Sledi pet dana pauze nakon koje će biti održano još 16 turnira do zatvaranja sezone 2024. koja će biti bogata sa 45 odigranih turnira, 18 muških i 27 ženska, kroz koje je prošlo preko 3500 profesionalnih tenisera i teniserki iz 50 zemalja sveta. U dosadašnjih 18 nedelja u nizu muških i isto toliko ženskih turnira, singl trofeje pored Radivojevićeve od  srpskih takmičara osvajali su: Nina Stojanović, Stefan Popović, Natalija Senić, Anja Stanković, kao i veliki broj naših takmičara u dublu.  

 

U poslednjoj takmičarskoj nedelji u Kuršumlijskoj banji na terenima TK T-line koja startuje 23. septembra 2024. biće održan još jedan ženski turnir nagradnog fonda 75.000 dolara i gde se nadamo novim trijumfima srpskih teniserki. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading