NOVAKU SE SPREMA KATASTROFA UPRKOS ZLATU! Uskoro pada na TREĆE, a možda i ČETVRTO mesto!

Autor:

Sport

15.08.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siner i Alkaraz gaze u Sinsinatiju

NOVAKU SE SPREMA KATASTROFA UPRKOS ZLATU! Uskoro pada na TREĆE, a možda i ČETVRTO mesto!

Foto: Profimedia

Novak Đoković je uspeo da kompletira tenis osvajanjem Olimpijskih igara. Najslabija godina, u kojoj nije osvojio nijedan trofej do jula meseca, dala je za pravo "zlim dušama" da se smeju na pomen Noletove pobede u Parizu. Međutim, on je išao korak po korak. I baš kao što to uvek biva - uprkos svemu i svima pobedio je.

Nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama, Đoković se i dalje nalazi na drugom mestu ATP liste, sa 8.460 bodova. Međutim, zbog napora na Olimpijadi, Vimbldonu i odsustva sa turnira u Sinsinatiju, očekuje se da će već narednog ponedeljka pasti na 7.460 poena, što će ga verovatno spustiti na treću ili četvrtu poziciju.

Republika

Foto: Profimedia

Đoković i Alkaraz u finalu OI

Karlos Alkaraz, trenutno treći na ATP listi, ima priliku da prestigne Novaka ukoliko pobedi sledeća dva meča u Sinsinatiju (Monfis, pa Rune/Borhes). S druge strane, Aleksandar Zverev takođe ima šansu da se popne iznad Noleta, ali bi mu za to bilo potrebno osvajanje turnira u Sinsinatiju.


Novakov trud da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama došao je sa cenom velikog umaranja. Ako padne na treću poziciju na ATP listi, Đoković bi mogao da se nađe u istom delu žreba US Opena sa prvoplasiranim i drugoplasiranim teniserom, što bi moglo dovesti do susreta sa Alkarazom ili Sinerom mnogo pre finala.

Pored svega, Novak će se u Americi suočiti sa pritiskom da odbrani titulu i poene, te će morati da pruži izuzetne napore kako bi ostvario uspeh na ovom turniru i kako ne bi pao na 5460 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading