ŠOKANTAN PORAZ ALKARAZA: Evo šta ovo znači za Novaka Đokovića!

Autor:

Sport

16.08.2024

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac nije uspeo da pobedi francuskog veterana.

ŠOKANTAN PORAZ ALKARAZA: Evo šta ovo znači za Novaka Đokovića!

Foto: Profimedia

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz doživeo je poraz od iskusnog Gaela Monfisa u drugom kolu Mastersa u Sinsinatiju. Ovaj rezultat, iako neugodan za Alkaraza, ima značajan uticaj na trenutni plasman na ATP listi, posebno u poređenju sa Novakom Đokovićem.

Prošle godine, Novak Đoković je trijumfovao na turniru u Sinsinatiju, osvojivši 1.000 ATP bodova. Međutim, ove godine odlučio je da propusti takmičenje, što znači da je izgubio te bodove. Ovaj potez otvorio je mogućnost za Alkaraza da ga pretekne na ATP listi, ali se to ipak nije dogodilo.

Foto: Profimedia

Novak Đoković

Nakon poraza u Sinsinatiju, Alkaraz je izgubio 590 poena zbog finala koje je igrao prošle godine, i zadržaće poziciju ispod Đokovića sa 7.360 bodova. Jedini scenario koji bi doveo do toga da Novak padne na treće mesto je ukoliko Aleksandar Zverev osvoji titulu.

Sve ovo ima veliki uticaj na žreb za predstojeći US Open. Ukoliko Novak Đoković padne na treće mesto, potencijalni duel sa prvim teniserom sveta Janikom Sinerom mogao bi da se dogodi već u polufinalu. Iako pozicija na listi nije prioritet za Đokovića, lakši žreb bi mu svakako odgovarao, posebno imajući u vidu da brani trofej osvojen prošle godine u Njujorku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading