KAKVA ISPALA NADALA! Ovako nešto se Rafi DUGO nije dogodilo! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.07.2024

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan propust španskog tenisera.

KAKVA ISPALA NADALA! Ovako nešto se Rafi DUGO nije dogodilo! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

U uzbudljivom polufinalnom meču na ATP turniru u Bastadu, mladi hrvatski teniser Duje Ajduković iz Splita imao je priliku da šokira legendarnog Rafaela Nadala, ali je kraju poražen rezultatom 4:6, 6:3, 6:4.

Trenutno 130. igrač sveta, koji je ušao u turnir kao kvalifikant, pružio je impresivan otpor "kralju šljake" i imao vođstvo u setovima, pre nego što je Španac ubacio u "petu brzinu" i napravio fenomenalan povratak.

Govoreći o meču, "bik sa Majorke" je priznao težinu susreta, ističući izuzetan bekend Splićanina, kao jedan od najboljih s kojim se ikada suočio. Uprkos izazovu koji je postavio Ajduković, Rafa je izrazio zadovoljstvo što je stigao do finala i istakao značaj uzastopnih pobeda koje je ostvario, posebno nakon produženog perioda oporavka od povrede.

Zanimljiva scena viđena je na kraju jednog gema, kada se Španac umalo zbunio i seo na stolicu svog rivala. Prisestio se u poslednjem sekundu da je pogrešio i vratio se na svoje mest:

- Mislim da je ovo bio jako težak meč, Ajduković ima jedan od najboljih bekenda protiv kojih sam ikad igrao. Bilo je jako teško naterati ga na greške, ali uspio sam i preživeo sam. Jako sam sretan što idem u finale. Pobedio sam u četiri meča zaredom, to je za mene veliki uspeh, jer to nisam uspeo već skoro dve godine. Oporavljam se od niza povreda, borim se i mislim da su mečevi kao onaj juče i danas oni zbog kojih ću sutra da budem još malo bolji - rekao je Nadal po završetku meča.

Nadal (38) trenutno igra povratničku godinu pošto je zbog povrede propustio gotovo kompletnu 2023., a uoči turnira bio je 261. na svetskoj rang listi.

Trijumfom nad Hrvatom stigao je do svog prvog finala još od Roland Garosa 2022. godine. S druge strane, Duje Ajduković je plasmanom u polufinale napravio najveći uspeh i rekord karijere na ATP turu, a od ponedjeljka će biti na najboljem renkingu karijere, što će vrlo verovatno da bude 110. mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading