NADAL IZBEGAO SENZACIJU! Hrvat umalo ŠOKIRAO Rafu!

Autor:

Sport

20.07.2024

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser ipak ide u finale Baštada.

NADAL IZBEGAO SENZACIJU! Hrvat umalo ŠOKIRAO Rafu!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal uspeo je da se plasira u finale turnira u Baštadu nakon pobede nad hrvatskim teniserom Dujom Ajdukovićem. U dramatičnom meču koji je trajao tri seta, Nadal je uspeo da preokrene rezultat i ostvari pobedu rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

Ajduković je fantastično otvorio meč, stekavši prednost od 3:0 zahvaljujući brejkovima u prvom i trećem gemu. Međutim, Nadal nije dozvolio da se prednost Hrvatu prenese u prvi set, te je već u narednom gemu uspeo da vrati brejk i smanji prednost protivnika. Ipak, prvi set je pripao mladom Hrvatu rezultatom 6:4.

U drugom setu, "kralj šljake" je zaigrao znatno bolje, uspevajući da odgovori na brejk Ajdukovića i osvoji set rezultatom 6:3.

Foto: www.profimedia.rs

Duje Ajduković

Odlučujući set je otvoren sa Nadalovim vođstvom od 3:0, ali je nešto opuštenija igra omogućila trenutno 130. igraču ATP liste da se vrati u meč i izjednači na 3:3. Ipak, osvajač 22 Gren slem titule je uspeo da se koncentriše i vrati brejk, zatvarajući meč rezultatom 6:4 u trećem setu.

Nadal će se u finalu boriti protiv pobednika iz duela 121. na svetu Tjaga Agustina Tirantea iz Argentine i Portugalca Nunja Borgesa, koji je 50 mesta bolje plasiran od njega.

Ujedno, ovo će biti prvo finale za španskog tenisera posle gotovo dve godine. Nakon ove pobede, Rafael Nadal će imati priliku da se bori za trofej na ATP turniru u Švedskoj i pokaže svoju klasu protiv novog protivnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading