ŠOK ZA ŠPANCE! Najveće ime PRESKAČE Dejvis kup!

Autor:

Sport

14.07.2024

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki udarac za špansku tenisku reprezentaciju.

ŠOK ZA ŠPANCE! Najveće ime PRESKAČE Dejvis kup!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Karlos Alkaraz

Teniska reprezentacija Španije je nedavno objavila sastav tima za predstojeći Dejvis Kup turnir, a jedno ime se istaklo - Karlos Alkaraz.

Dvostruki uzastopni osvajač Vimbldona će prvi put nastupiti za reprezentaciju od 2022. godine, a njegovo pojavljivanje obećava uzbuđenje i potencijalne uspehe.

Nakon nedavnog finala, Novak Đoković je poslao poruku podrške Alkarazu, čestitajući mu na uspehu i priznavši njegovo zasluženo mesto u reprezentaciji. Ova gesta dodatno naglašava značaj "Karlitosovog" poziva u nacionalni tim i potencijal koji momak iz Mursije nosi sa sobom.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Pored Alkaraza, tim će predvoditi i tri iskusna veterana - Roberto Bautista Agut, Pablo Karenjo Busta i bivši broj jedan u dublu, Marsel Granoljers. Njihovo iskustvo i veštine doprineće raznolikosti i snazi španske reprezentacije.

Ipak, najveće iznenađenje je odsustvo najuspešnijeg španskog tenisera svih vremena, Rafaela Nadala, sa spiska. Ovo će svakako uticati na dinamiku tima, ali isto tako ukazuje na poverenje u mlade snage koje predstavljaju budućnost španskog tenisa.

Podsećanja radi, "Crvena furija" se nalazi u B grupi zajedno sa Češkom, Francuskom i Australijom. Ovo će biti izazovno takmičenje za španski tim, ali prisustvo talentovanog Alkaraza može uneti novu energiju i nadu u ostvarenje uspeha.

Titulu u Dejvis kupu brani selekcija Italije koja je u finalu savladala Australiju s 2:0, dok je u polufinalu eliminisala Srbiju predvođenu Novakom Đokovićem rezultatom 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading