RODIK O NOLETU: Delovalo je da je sve to zbrzano

Autor:

Sport

17.07.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mu se koleno dovoljno zalečilo.

RODIK O NOLETU: Delovalo je da je sve to zbrzano

Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji 25. grend slem titulu, pošto je u finalu Vimbldona izgubio od Karlosa Alkaraza, propustivši priliku da po osmi put podigne pehar na londonskoj travi. Đoković je priznao da nije bio ni blizu svog najboljeg nivoa i čestitao je španskom igraču na velikom uspehu.

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik pokušao je da objasni šta je nedostajalo Novaku Đokoviću u finalu Vimbldona. Rodik je istakao da postoji razlika kada je koleno u potpunosti zdravo, te da je Novak nedavno imao operaciju meniskusa, što je možda uticalo na njegovu igru.

- Postoji razlika kada je koleno u potpunosti zdravo. Rekao bih da je njegovo bilo zdravo do određene mere, jer je imao operaciju pet nedelja pre toga. Spominjao sam to i pred početak turnira, jer ima razlike između toga kada je koleno zdravo i kada treba da podižeš formu za start turnira - rekao je Rodik u svom podkastu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Endi Rodik

 


Rodik je naglasio da je potrebno vreme da se fizički spremiš nakon operacije, ističući da je Novak bio dovoljno dobar i da to svedoči o njegovoj veličini što je uopšte igrao u finalu.

- Nije toliko bitno koliko si sjajan u svom poslu u tim situacijama. Možeš da budeš najbolji gitarista na planeti, ali ako pet nedelja ne sviraš tu gitaru, onda nećeš da budeš sjajan kao kada si usred serije koncerata. Potreban je pravi tajming, ritam, položaj... Zbog svega toga mislim da je Novak bio dovoljno dobar i da ovo najbolje svedoči o njegovoj veličini, igrao je u finalu. Koleno je delovalo dobro, kretao se dobro, ali je delovalo da je sve to zbrzano. Nije imao vremena da se spremi fizički.


Endi Rodik je istakao da je operacija meniskusa imala ogroman uticaj na Novakovu igru, napominjući da je kretanje ključno u tenisu. Takođe, istakao je da je fizička sprema od velike važnosti, te da je nedostatak vremena za pripremu možda bio jedan od faktora koji su uticali na Novakov nastup u finalu.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 


Rodik je zaključio da su takve stvari kao nedovoljna fizička sprema i kretanje, kao i mentalna prepreka, ključni faktori koji su možda uticali na Novakov nastup u finalu Vimbldona.

- Karlos u svom arsenalu ima svaki udarac. Ne pogađa ih svaki put, ali ume sve da izvede. Zato je bitno da imate svoje kretanje, da možete da odgovorite na svaku pretnju u svakom momentu, na svaki udarac. Sve to je i neka vrsta mentalne prepreke. Ako niste imali vremena da se fizički spremite, čak i ako je koleno zdravo, morate da trenirate, da ponavljate sve to i da dođete na najviši mogući ritam. Takve stvari se malo brže razotkriju - zaključio je Rodik.

Iako Novak Đoković nije uspeo da osvoji 25. grend slem titulu, njegov nastup u finalu Vimbldona nakon nedavne operacije meniskusa svedoči o njegovoj izuzetnoj snazi i upornosti. Analiza Endija Rodika pruža uvid u moguće faktore koji su uticali na njegovu igru, naglašavajući važnost fizičke pripreme i kretanja u tenisu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading