HRVAT SUROV PREMA NOVAKU, TO SE NIJE SMELO PROTIV ALKARAZA: Đoković je čudom igrao finale, a onda je UKOPAO SAM SEBE

Autor:

Sport

15.07.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogu da mu dam dobronameran savet, ali ko smo mi da ga kritikujemo, jasan je naš sagovornik.

HRVAT SUROV PREMA NOVAKU, TO SE NIJE SMELO PROTIV ALKARAZA: Đoković je čudom igrao finale, a onda je UKOPAO SAM SEBE

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković poražen je od Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona sa ubedljivih 6:2, 6:2, 7:6, ali je sama činjenica da je uopšte igrao u Londonu pravo čudo. Nole je 4. juna povredio koleno na Rolan Garosu i povukao se iz Pariza, 5. juna je operisao meniskus, a onda je mesec dana kasnije stigao na londonsku travu i dogurao do borbe za trofej.

Istina, mladi Šapanc je bio nemilosrdan i nije ostavio našem asu šansu, a dosta mu je i sam Novak pomogao svojim greškama. Upravo to u razgovoru za Republiku potvrđuje teniski vuk i nekadašnji Đokovićev trener Nikola Pilić.

Republika

Foto: Profimedia

Izgubio od trenutno boljeg: Novak Đoković i Karlos Alkaraz

 

- Ljudi, finale je finale. Novak nije bio u potrebnoj šestoj brzini da se pobedi Alkaraz. Šansu je imao samo u trećem setu, ali nije mogao da je iskoristi. Ja sam pre turnira rekao da se Đoković kocka što igra tako brzo posle operacije kolena. Mislio sam da neće ni igrati, a on je dogurao do finala. Neki ljudi ne mogu da hodaju posle operacije, a Novak je igrao tenis, grend slem i stigao do finala Vimbldona - rekao je hrvatski sturčnjak, pa nastavio malo grubljim rečima o uzrocima poraza:

- Novak je jedan od najinteligentnijih tenisera, a dopustio je sebi neshvatljive greške. Iznenađen sam njegovim odlukama u finalu. Znamo da Alkaraz ima možda i najbrže noge na ATP turu, a ti mu daješ kratke lopte i on ti stigne skoro svaku. Zatim je puno napadao Karlosa na forhend i ovaj je to koristio i "bušio ga". Pa udari mu neku na bekhend, Novače. Te greške ne sme da ponovi na Olimpijskim igrama.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Nikola Pilić

Osvrnuo se Pilić i na kritike na Novakov račun kako bi mu bilo bolje da se povuče, nego da doživljava ovakve poraze od mladih vukova. Za sve kritičare Hrvat je imao jasnu poruku.

- Ko sam ja da kritikujem Novaka? Ja poznajem tenis i mogu da mu dam dobronameran savet, ali tamo neki navijač ne može. Svi smo mi razmaženi, navikao nas je da on bude taj koji razbija protivnike. Pa šta ako neki meč on tako izgubi od trećeg tenisera sveta i nekog ko će vladati u budućnosti. I onda se nađe neko pametan da kaže da Novak mora da ide u penziju. Tako se govorilo da bi mu bolje bilo da prestane i posle operacije lakša pa se oporavio i izdominirao narednih godina. Na najbolji način je odgovorio svima koji su ga otpisali. Pustimo Đokovića da sam odluči kada će da stane - poručio je Pilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Петар

15.07.2024 13:01

Не видим суровост према Новаку у речима Николе Пилића. Напротив, уочавам само истину, добронамерност и искреност учитеља и правог Новаковог пријатеља.

Vaske

16.07.2024 13:41

Povreda je ipak ucinila svoje kroz poremecen ritam treninga i igara nekako sve na brzinu. Nikako da ove godine osvoji neki turnir a misljenja sam da je jedan od razloga i prevelik fokus na OI. Cudno mi je da nije angazovao novog trenera! Kao da se priprema da sledece godine posle AO ode u penziju!