ALKARAZ STIGAO TRI VELIKANA, A TO NISU ĐOKOVIĆ, FEDERER I NADAL: Španac već sada ODUVAO veliku trojku

Autor:

Sport

15.07.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podatak, za nevericu, govori da će možda biti najveći svih vremena.

ALKARAZ STIGAO TRI VELIKANA, A TO NISU ĐOKOVIĆ, FEDERER I NADAL: Španac već sada ODUVAO veliku trojku

Foto: Profimedia

Karlos Alkaraz je kralj Vimbldona, a kako je krenuo jednog dana će možda biti i najveći kralj tenisa. Mladi Španac je ubedljivom pobedom nad Novakom Đokovićem u finalu na londonskoj travi sa 6:2, 6:2, 7:6 odbranio titulu na najprestižnijem teniskom turniru i došao do svog četvrtog grend slema u karijeri. Upravo po tom podatku on je stigao trojicu velikana "belog sporta", ali to nisu Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, njih je oduvao.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Našao se neko da im zapreti: Đoković, Nadal i Federer

Naime, Alkaraz je 5. maja napunio 21 godinu i već ima četiri pehara sa grend slemova po čemu je ispred velike trojke. Naime, sa 21 godinu ili dok su bili mlađi samo trojica tenisera imaju takođe četiri grend slema. To su Mats Vilander, Bjorn Borg i Boris Beker.

Recimo, Rafa ih je u tom životnom dobu imao tri i stigao je do 22. Đoković je sa 21 godinu imao samo jedan grend slem, Australijan open 2008, dok je drugi osvojio kada je već imao 24 godine. Federer sa 21 godinu nije imao nijedan grend slem.

Imajući ove podatke može se desiti da Alkaraz do 22. rođendana, teoretski, ako bi osvojio US open ove i Australijan open sledeće godine mogao bi da ima šest grend slemova. Zato se nameće zaključak da bi Španac, ako bi ga poštedele povrede, jednog dana mogao da bude veći teniser i od Noleta i od Rafe i od Rodžera. Međutim, postoji i drugo stanovište a to je konkurencija. Alkaraz je počeo da osvaja grend slemove kada je Federer praktično završio karijeru, Nadal upao u probleme sa povredama, a onda se to desilo i Novaku.

S druge strane, njih trojica su imali jedan drugog u punoj snazi pa su se borili međusobno, Pritom su i pre njih, dok su bili mladi, imali jake rivale koje je bilo teško istisnuti. Tako je Novak sebi krčio put pored surovih Federera i Nadala, Rafa je imao Federera, Agasija, i Kuertena, dok je Rodžer ušao na veliku scenu dok su njome vladali Sampras, Agasi, Safin i Hjuit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading