STVARNO MU NE MOGU NIŠTA: Iako se "nije pojavio u finalu", Novak napreduje - Siner uskoro pada!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.07.2024

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I ovaj ponedeljak donosi najnoviju listu najboljih svetskih tenisera.

STVARNO MU NE MOGU NIŠTA: Iako se "nije pojavio u finalu", Novak napreduje - Siner uskoro pada!

Foto: Instagram.com/djoker

Vimbldon je dobio svog novog, starog šampiona.

Novak Đoković se gotovo nije pojavio u finalu Vimbldona, pa je Karlos Alkaraz zasluženo slavio sa 3:0 (6:2, 6:2, 7:6) posle ravno dva i po sata igre i odbranio titulu u reprizi prošlogodišnjeg finala najprestižnijeg teniskog turnira na planeti.

Navedeno ostvarenje na Centralnom terenu "Sveengleskog kluba" donelo je i određene promene na ATP listi, a kada su u pitanju najbolji teniseri planete, svakako najzadovoljniji može biti Autralijanac Aleks de Minor koji je napredovao za tri pozicije.

U TOP 5 tenisera promena nije bilo, ali u oči upada podatak da je Novak Đoković i pored neuspeha u završnoj borbi za pehar, načinio korak bliže Janiku Sineru koji je i dalje na poziciji broj jedan, ali je razlika između srpskog i italijanskog tenisera sada 1.110 bodova.

Dvostruki uzastopni vimbldonski šampion Karlos Alkaraz je i dalje treći teniser planete, a slede ga Nemac Aleksander Zverev i Rus Danil Medvedev.

Napredak na ATP listi već pomenutog Aleksa de Minora uslovio je pad Andreja Rubljova i Kaspera Ruda, a među deset odabranih nalaze se i Hubert Hurkač i Grigor Dimitrov.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

Novak je za korak bliži Italijanu

 

Kada je reč o srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je trenutno 47. (pet pozicija bolji u odnosu na prethodnu nedelju), dok je Dušan Lajović napredovao za jedno mesto i trenutno je 55. igrač planete, dok je Laslo Đere nazadovao za šest pozicija. Od ovog ponedeljka se nalazi na poziciji 57. i time se završava lista srpskih tenisera među 100 odabranih.

I Hamad Međedović je napredovao i trenutno se nalazi na poziciji 122.

Ono što sada sledi, jeste olimpisjki teniski turnir na kojem će Novak Đoković pokušati da se domogne zlatnog odličja, a sva dešavanja iz teniskog sveta pratite na portalu Republika.rs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading