IZDAO JE ĐOKOVIĆA I NEĆE DANAS BITI UZ NJEGA: Prošle godine je doneo sreću Alkarazu, a sada IMA JAK IZGOVOR da bude na drugom mestu

Autor:

Sport

14.07.2024

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finale Vimbldona počinje od 15 časova.

IZDAO JE ĐOKOVIĆA I NEĆE DANAS BITI UZ NJEGA: Prošle godine je doneo sreću Alkarazu, a sada IMA JAK IZGOVOR da bude na drugom mestu

Foto: Profimedia

Novak Đoković i Karlos Alkaraz igraće finale Vimbldona od 15 časova i biće to repriza finala iz 2023. Ono što će biti isto kao prošle godine je kršenje britanskih strogih pravila, a ako je suditi na osnovu prošlogodišnjeg ishoda to je dobro za Noleta.

Naime, svake godine članovi kraljevske britanske porodice dolaze u Vimbldon, a kraljica Elizabeta je lično bila zaštitnik slavnog teniskog turnira od 1952. do 2016. godine. Na svoj 90. rođendan predala je "palicu" Kejt Midlton. U kraljevskoj loži koja je otvorena davne 1922. godine sedeo je prvi put i princ Vilijam, za kojeg se zna da dolazi samo kad su najnapetiji mečevi. Novak Đoković i Alkaraz su prvi teniseri koje je gledao na slavnom terenu otkako je njegov otac Čarls krunisan za kralja, a njegova žena postala i zvanično princeza.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kraljevska porodica na finalu Vimbldona 2023.

Međutim, ove godine Vilijam neće biti na finalu Vimbldona. On će uživo prisustvovati duelu Engleske i Španije u finalu EVRO 2024 u Berlinu od 21 čas večeras. Princ Vilijam,  kao princ od Velsa, takođe obavlja funkciju predsednika Fudbalske Asocijacije (FA) Engleske i zato je morao da bude u Nemačkoj zajedno sa novoizabranim premijerom Velike Britanije, serom Kirom Starmerom. Njihovo prisustvo dodatno podiže značaj ovog velikog sportskog događaja.

Podsetimo, kada je Novak osvojio Vimbldon 2022. razgovarao je u zgradi Vimbldona sa kraljevskom porodicom, odnosno Kejt koja mu je neto ranije predala pehar posle pobede nad Nikom Kirjosom u finalu, ali i princom Vilijamom i princom Džordžom, kojeg je oduševio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading