MEDIJI IZ REGIONA LIKUJU ZBOG UBEDLJIVOG PORAZA ĐOKOVIĆA: Ovako su pisali o dominaciji Alkaraza

Autor:

Sport

14.07.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jedan od najtežih Novakovih poraza u karijeri" - navode

MEDIJI IZ REGIONA LIKUJU ZBOG UBEDLJIVOG PORAZA ĐOKOVIĆA: Ovako su pisali o dominaciji Alkaraza

Foto: Profimedia

Novak Đoković se gotovo nije pojavio u finalu Vimbldona, pa je Karlos Alkaraz zasluženo slavio sa 3:0 (6:2, 6:2, 7:6) posle ravno dva i po sata igre i odbranio titulu u reprizi prošlogodišnje borbe za pehar. Mladi Španac je došao do četvrte grend slem titule, a druge u Londonu. 

Međutim, kada se uzme u obzir da je samo pre mesec dana imao operaciju kolena - ovo je ogroman uspeh protiv neverovatnog Alkaraza.

Ipak, retku priliku da što "jače" opišu ovako retko ubedljiv Novakov poraz nisu mogli da ne iskoriste mediji iz regiona.

Hrvatski "Jutarnji list" u tekstu pod naslovom "Alkaraz pregazio Đokovića i osvojio Vimbldon! Jedan od najtežih Novakovih poraza u finalu" navodi: 

- Mladi Španac došao je do četvrtog grend slem finala, koje je pretvorio u pobedu i tako se priključio Rodžeru Federeru kao jedinom u open eri kojem je to uspelo. Dok je 37-godišnji najtrofejniji igrač svih vremena igrao 37 finale i doživeo 13. poraz, tako da Novak Đoković još uvek deli rekord po broju grend slemova sa Margaret Kort. 

Bosanski "Dnevni avaz" pod naslovom "Alkaraz deklasirao Đokovića kao niko do sada i osvojio Vimbldon" ističe: 

- Karlos Alkaraz je deklasirao Novaka Đokovića u finalu Vimbldona, te odbranio titulu i osvojio četvrti grend slem u karijeri. 

Republika

Foto: Profimedia

Đoković i Alkaraz

"Slobodna Bosna" imala je naslov: "Poraz koji boli: Alkaraz pregazio Đokovića i osvojio Vimbldon! Jedan od najtežih Novakovih poraza u karijeri", a u tekstu pisalo je:

- U finalu koje je trajalo manje od dva časa viđena je nezapamćena dominacija mladog Španca. U prva dva seta napravio je dupli brejk i došao do ogromne prednosti, dok je Đoković u trećem pružio daleko bolji otpor, spasavši tri vrezane brejk lopte, ali nedovoljno za danas izvanrednog Alkaraza. 

"Alkaraz srušio Novaka Đokovića na Vimbldonu pred očima "Zendaje, Toma Kruza, Džulije Roberts", naslov je "Slobodne Dalmacije" koja navodi:

- Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala Vimbldona, ali koja je pre malo više od mesec dana bila skoro pa nezamisliva. Razlog je koleno Novaka Đokovića, koje je "otkazalo" uoči četvrtfinala Rolan Garosa i zahtevalo je operaciju, a malo ko je u tom scenariju video šansu da dvadesetčetvorostruki osvajač Grend slemova zaigra na Ol Ingland klubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading