ALKARAZ SKROMAN POSLE POBEDE, ALI NE I NADAL! Šampion Vimbldona hvalio NOVAKA, a Rafa svog NASLEDNIKA

Autor:

Sport

14.07.2024

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbranio je mladi Španac titulu na sjajan način

ALKARAZ SKROMAN POSLE POBEDE, ALI NE I NADAL! Šampion Vimbldona hvalio NOVAKA, a Rafa svog NASLEDNIKA

Foto: Profimedia

Novak Đoković se gotovo nije pojavio u finalu Vimbldona, pa je Karlos Alkaraz zasluženo slavio sa 3:0 (6:2, 6:2, 7:6) posle ravno dva i po sata igre i odbranio titulu u reprizi prošlogodišnje borbe za pehar. Mladi Španac je do četvrte grend slem titule, a druge u Londonu. 

Međutim, kada se uzme u obzir da je samo pre mesec dana imao operaciju kolena - ovo je ogroman uspeh protiv neverovatnog Alkaraza koji je posle meča ostao skroman.

- Bilo je 40:0 za mene i nisam ispratio to što je Đoković neverovatan borac iako sam znao da će tražiti svoju šansu. Bilo je teško za mene da ostanem miran i fokusiran posle te situacije, ali se ušlo u taj-brejk gde sam pokušao da igram najbolji tenis i zadovoljan sam što sam uspeo u tome. Srećan sam što sam u ovoj situaciji jer sam očigledno igrao dobro. Samo se borim i verujem u sebe, ne znam šta da kažem drugo, sjajna je stvar biti u društvu igrača koji su u istoj godini osvojili ove turnire jer ne smatram sebe velikim šampionom još uvek i trudim se da nastavim da idem svojim putem i da gradim svoju karijeru najbolje što mogu, rekao je Alkaras i nastavio da hvali Novaka:

- Jedna stvar, mnogo sam nervozan i zaboravio sam da čestitam Novaku Đokoviću i njegovom timu jer je ovo bilo jako teško za tebe, uradili ste neverovatan posao posle operacije i Rolan Garosa jer nismo ni znali da li ćeš igrati, a ti došao do finala. Ako se osećaš fizički dobro to je neverovatno, pričao sam sa timom o tome koliko je neverovatno da igraš mečeve i osvajaš poene par nedelja nakon operacije. Veliko poštovanje, sve čestitke.

Odmah posle meča se oglasio i čovek za čijeg naslednika važi Alkaraz. Jedan od najvećih teniskih asova, Rafael Nadal, nije krio oduševljenje nakon što je mladi španski teniser trijumfovao na Vimbldonu. Nakon što je finale završeno, Nadal je odmah čestitao Karlitosu na velikom uspehu: "Svaka čast, Karlose! Kakav veliki trenutak, još jedan. Šaljem ti jak zagrljaj".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading