ĐOKOVIĆ JE SPASAO TRI MEČ LOPTE U FINALU VIMBLDONA! SVI SU MISLILI - GOTOVO JE, ALI NE I NOVAK! Ponovo je pokazao zašto je najbolji

Autor:

Sport

14.07.2024

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne da se Nole i dalje!

ĐOKOVIĆ JE SPASAO TRI MEČ LOPTE U FINALU VIMBLDONA! SVI SU MISLILI - GOTOVO JE, ALI NE I NOVAK! Ponovo je pokazao zašto je najbolji

Foto: Profimedia

Malo ko je očekivao da će Novak samo mesec dana posle operacije kolena dogurati do finala Vimbldona, ali je i veoma mali broj ljubitelja tenisa mogao da pretpostavi da će posle dva seta u finalu prestižnog takmičenja protiv Alkaraza Đoković osvojiti svega četiri gema i izgledati totalno inferiorno.

Španac danas izgleda veoma moćno, a Noletu će trebati i više od njegove prepoznatljive mentalne snage da se sa 0:2 vrati i osvoji trofej danas. Međutim, u tome ima i blagu pomoć, verovali ili ne, engleske publike koja ga bodri posle osvajanja poena, pa je u trećem setu Novak malo više zaličio na sebe! Sve je počelo kada se igrao treći gem, a uvod prva dva seta bio je koban po Noleta pošto je dozvolio brejk Špancu oba puta. I ponovo je to umalo bio slučaj, ali posle četiri brejk lopte za Alkaraza, Srbin se vratio i sprečio da mu rival oduzme servis.

Svako je čuvao svoj servis sve do devetog gema, ali je onda Alkaraz ponovo brejknuo Novaka i servirao je za osvajanje turnira. Svi su mislili da je gotovo kada je Španac poveo sa 40:0 i imao tri meč lopte. Čekala je publika samo da skoči i krene da tapše, ali nije još dao Novak! Alakrazu je zadrhtala ruka, napravio je duplu grešku, pa je usledio dobar ritern Noleta za 40:30, a onda dva neca Španca i treći servis posle kog je Đoković preokrenuo momenat u svoju korist i izjednačio, a potom vezao i još dva poena, te brejknuo Španca i produžio meč!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading