ĐOKOVIĆ NIKAD EMOTIVNIJI! Nole se OBRATIO sinu Stefanu: "Ako budeš želeo..."! Ceo stadion mu APLAUDIRAO! (VIDEO)

Autor:

Sport

14.07.2024

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser ponovo poražen u finalu Vimbldona.

ĐOKOVIĆ NIKAD EMOTIVNIJI! Nole se OBRATIO sinu Stefanu: "Ako budeš želeo..."! Ceo stadion mu APLAUDIRAO! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković doživeo je poraz od Karlosa Alkaraza rezultatom 0:3 u finalu Vimbldona, propustivši priliku da se revanšira mladom Špancu i osvoji osmu titulu na najprestižnijem Grend slemu.

Nakon meča, Novak se obratio prisutnima na Centralnom terenu, izražavajući zahvalnost svojim navijačima i protivniku na fer i korektnoj borbi. Iako je izgubio, Đoković je pokazao sportsku veličinu i dostojanstvo u porazu.

Po završetku duela posebno se obratio porodici, supruzi Jeleni, sinu Stefanu i ćerki Tari:

- Mojoj ženi, hvala ti na podršci i što si ovde, volim te. Mojoj divnoj deci Tari i Stefanu, hvaal što donosite osmeh na moje lice svakog dana. Svaki put se rasplačem kada ih vidim na ovoj ceremonoiji, zahvalan sam što ih imam, počeli su i da vole tenis sve više i više. Ne znam da li ću imati nerava da nastavim sa trenerskom karijerom, za mog sina ima mnogo lepih stvari, ali ako želiš to da juriš, ja sam tu za tebe. Hvala mom timu, trenerima, menadžerima, hvala što ste sa mnom i kroz loša vremena. Znate šta smo prošli, hvala što ste u mom uglu i ajde da nastavimo dalje. - završio je Đoković.

Uprkos porazu, Novak je zbog novog bodovanja na Vimbldonu koje je uvedeno od ove sezone, zaradio 100 poena koji će mu se od ponedeljka upisati na najnovijoj ATP listi.

Srpski as je, podsetimo, do finala bio bolji od Čeha Vita Koprive (3:0), Britanca Džejkoba Fernlija (3:1), Alekseja Popirina iz Australije istim rezultatom, počistio je Danca Runea s maksimalnih 3:0, u četvrtfinalu mu je meč predao zbog povrede još jedan Australijanac Aleks de Minor, da bi u polufinalu preslišao Italijana Lorenca Musetija s 3:0.

Ipak, na poslednjoj stepenici je zaustavljen i ostao bez rekordnog 25. Grend slema u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading