NOVAKU OVA GREŠKA NE SME DA SE PONOVI: Zbog ovoga je poražen od Alkaraza prošle godine

Autor:

Sport

14.07.2024

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaustavljen pred ostvarenje kalendarskog grend slema.

NOVAKU OVA GREŠKA NE SME DA SE PONOVI: Zbog ovoga je poražen od Alkaraza prošle godine

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Danas, u finalu Vimbldona (15.00, RTS 1, SK 1), Novak Đoković će se suočiti sa Karlosom Alkarazom u reprizi prošlogodišnjeg finala. Za Đokovića, ovo je prilika da se osveti mladom Špancu koji ga je zaustavio prošle godine, sprečivši ga da ostvari kalendarski grend slem, što bi bila istorijska prekretnica u teniskom svetu.

 

 


Novak Đoković je četiri puta u karijeri osvojio tri grend slema u jednoj sezoni, ali nikada nije uspeo da osvoji sva četiri - kalendarski slem. Prošle sezone, trijumfovao je na Australijan openu, Rolan Garosu i US Openu, ali ga je u finalu Vimbldona zaustavio Karlos Alkaraz. Taj poraz je bio posebno bolan jer je Đoković imao prednost u petom setu, ali je propustio ključni poen koji je promenio tok meča.

 

 

 

 


Finalni meč prošle godine bio je dramatičan, a Đoković je izgubio rezultatom 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4. U petom setu, imao je prednost od 1:0, 40:30 i brejk loptu, ali je propustio priliku da povede sa 2:0. Taj poen, koji je promenio tok meča, bio je jedan od najbolnijih u karijeri srpskog tenisera.

 

 

 

 


Ključni trenutak meča dogodio se kada je Đoković imao udarac praktično sa mreže i pustio je Alkaraza da se izvuče umesto da povede sa 2:0 u odlučujućem setu. Umesto vođstva, Đoković je napravio grešku koju je Alkaraz iskoristio da preokrene situaciju u svoju korist. Taj poen je bio prekretnica koja je odlučila ishod finala prošle godine.

 

 

 

 


Danas će se Đoković i Alkaraz ponovo suočiti na Centralnom terenu Vimbldona, a svet tenisa sa nestrpljenjem očekuje ishod ovog meča. Da li će Đoković uspeti da se iskupi za prošlogodišnji poraz i ostvari istorijski uspeh ili će Alkaraz ponovo izaći kao pobednik, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, očekuje nas još jedan uzbudljiv teniski spektakl.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading