LEGENDARNI RAMBO O NEUSPEHU "ORLOVA"! Petković OTKRIO šta Piksi TREBA da URADI!

Autor:

Sport

12.07.2024

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni as smatra da se Srbija nije obrukala u Nemačkoj.

LEGENDARNI RAMBO O NEUSPEHU "ORLOVA"! Petković OTKRIO šta Piksi TREBA da URADI!

Foto: Starsport

Bivši reprezentativac Srbije Dejan Rambo Petković izneo je svoje mišljenje o nastupu Piksijevih "orlova" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Dok je priznao da naša selekcija nije imala igru, naglašava da je nedostatak uigranosti ključni problem srpskih fudbalera.

Tokom tri utakmice na EP, primetio je brojne promene u sastavu, što je uticalo na nedostatak jasne igre i koncepta. Iako nije ulazio u kritike selektora i stručnog štaba, naglasio je da je nedostatak definisane strategije bio očigledan.

Foto: Starsport

Rambo u Jamalu vidi novog Mesija

- Na SP u Kataru smo imali problem zbog povreda, tako sam ja shvatio naš neprolazak dalje. Što se tiče EP u Nemačkoj, nismo imali taj problem, ali su bili neki drugi. U dve i po godine vođenja naše reprezentacije, bilo je dosta promena i nema uigravanja tima. Najveći problem po mom mišljenju, kao bivšem igraču i treneru, je taj što mi nemamo igru - rekao je Petković za K1 i nastavio:

- Ne mogu da je prepoznam na terenu. Neću ulaziti u neke ljutnje i opaske na stručnost selektora, ali u suštini nemamo igru i ne znamo je stvoriti. Primetio sam da se ekipa mnogo menjala tokom te tri utakmice. Imam dosta stručnih zamerki, ali ih neću upućivati. Kada malo sagledam sve informacije koje su mi dali, shvatam da je naš problem to što nismo uspostavili igru, nemamo stil, koncepciju nisam video. Taktiku i strategiju sam pokušavao da proniknem, ali ne znam, nisam razgovarao sa trenerom, tako da je nisam video. U suštini, ne znam kakva nam je bila strategija i taktika, voleo bih da čujem od njih - kaže "Rambo".

Prema njegovim rečima, "orlovi se nisu obrukali u Gelzerkirhenu i Minhenu.

- Sa fudbalske strane nismo se obrukali, ali kao igrač, direktor, trener, voleo bih da smo pokazali neku igru. Igrači su hteli da igraju, ali ta naša igra nije postojala. Nedostajala nam je eksplozivnost da bismo nešto mogli da napravimo - dodao je Petković.

Republika

Foto: Starsport

Petković veruje da je došlo vreme za "svežu krv" u timu Srbije

Smatra da su defanzivci Srbije izgledali iscrpljeno.

- Strahinja Pavlović je bio sjajan, dao je sve od sebe. Andrija Živković je takođe dao maksimum, ali njegov kvalitet i način na koji smo igrali činili su ga potpuno beskorisnim. On nije bek koji zatvara non-stop, njegova pozicija je da stvara kreativnost. Odbrana je pokušavala da uradi sve što može, dok smo u veznom redu takođe pokušavali nešto da postignemo, ali sve je po meni bilo bez jasne ideje šta bi tačno trebalo da radimo - objasnio je Dejan.

Fudbalski savez Srbije (FSS) potvrdio je danas da Dragan Stojković ostaje selektor "orlova".

- Potrebno je obnoviti reprezentaciju. Lazar Samardžić pokazuje veliki potencijal i vidim da traži igru. Naš problem nije u kvalitetu već u sinhronizaciji, uigranosti i stvaranju tima. Ne mogu da shvatim kako nemamo bekove. Ne možemo da improvizujemo. Trebalo bi dovesti najboljeg srpskog beka kojeg imamo, umesto što na toj poziciji igraju vezni fudbaleri - istakao je Petković.

Za evropsku titulu boriće se Španija i aktuelni vicešampion Engleska.

- Lamin Jamal je klinac koji ima 17 godina, a igra sa takvom lakoćom. Mislim da ima potencijal da postane novi Lionel Mesi. Mesi u tim godinama nije bio ono što Jamal sada pokazuje. Reprezentacija Španije zna šta želi s loptom u svakom trenutku. Englezi su bili jedni od favorita i to su opravdali. Igre su različite, ali ako Španci ponove taj dobar fudbal, možda će postati prvaci - zaključio je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading