KAO SAVESTAN I ODGOVORAN ČOVEK...! Piksi OTKRIO šta ga je RAZOČARALO na EVRO!

Autor:

Sport

12.07.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije otvorio dušu.

KAO SAVESTAN I ODGOVORAN ČOVEK...! Piksi OTKRIO šta ga je RAZOČARALO na EVRO!

Foto: www.profimedia.rs

Posle neuspeha u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu, gde su "orlovi" zauzeli poslednju poziciju u Grupi C, selektor Srbije Dragan Stojković Piksi se obratio na Izvršnom odboru FSS.

Legendarni as dostavio je kompletnu dokumentaciju izveštaja o urađenom pred čelnike FSS, o kojoj smo već pisali, a na kraju istog ostavio je sledeće obrazloženje:

- Kao odgovorna i savesna osoba, kao selektor i neko ko donosi odluke vezane za naš nacionalni tim u daljem tekstu želim da rezimiram učinak i da iznesem svoje mišljenje povodom nastupa naše selekcije na zavrsnom turniru u Nemačkoj. Pre ovog turnira istakao sam da je naš zajednički cilj da prođemo grupnu fazu odnosno da se plasiramo u drugi krug takmičenja. Moram da istaknem da nisam zadovoljan rezultatom odnosno krajnjim ishodom ali isto tako želim da navedem nekoliko razloga i činjenica zašto ovo ne smatram neuspehom.

Foto: www.profimedia.rs

 

1) Nacionalni tim je uspeo da se plasirala na završni turnir pod okriljem UEFA posle 24 godine. 2) Posle dužeg vremena vezali smo dva velika takmicenja. 3) Ostvaren je kontinuitet igranja na velikim turnirima sto donosi ogromne benefite kako savezu tako i kompletnom srpskom fudbalu. 4) Srbija se nalazi medju 24 najbolje selekcije u Evropi. Ono što bih takodje istakao je da smo Srbiju predstavljali ponosno. Odgovorno tvrdim i stojim iza toga da su igrači dali svoj maksimum odnosno i više od svojih mogućnosti pogotovo ako u obzir uzmemo duge i iscrpljujuće sezone .Iz analize i egzaktnih podataka dolazimo do zaključka da nas niko u nijednom segmentu igre nije nadigrao niti ponizio već smo naprotiv mi bili ti koji su svoje protivnike naterali da se brane a to je bio slučaj u sve tri utakmice grupne faze. Mi smo bili ti koji su najskuplju selekciju i prvog favorita turnira Englesku naterali da se brani u svojih šesnaest metara više od 70 minuta. Ponosan sam na ovaj tim i ovu grupu igrača jer su svojim ponašanjem, pristupom, zalaganjem odnosom prema obavezama pokazali kako se igra i bori za Srbiju.

Ako sagledamo takmičarski aspekt odnosno analiziramo turnir i grupu u kojoj smo se nalazili možemo zaključiti da su sitnice odlučivale o našem konačnom plasmanu sto pokazuje i gore navedena tabela Grupe C na početku ovog izveštaja. Brojke govore da je izuzetno mala razlika izmedju timova koji su se kvalifikovali i onih koji nisu. Sam turnir nije preterano efikasan do sada. Nakon završene grupne faze prosek postignutih golova po jedom meču je 2.25 što je dosta manje u odnosu na predhodni turnir 2020/21 gde je nakon grupne faze prosek datih golova po meču bio

Republika

Foto: Starsport

 

2.78. Grupa C u kojoj se nalazila naša selekcija je najslabija po efikasnosti na čitavom turniru sa samo 7 postignutih golova odnosno 0.58 datih golova po meču. Selekcija Engleske je završila prva u grupi sa 5 osvojenih bodova a selekcije Danske i Slovenije su se plasirale u naredni krug takmičenja sa po tri nerešena rezultata odnosno sa po 3 osvojena boda. To nam govori koliko je grupa bila ujednačena a da nam je na krajnji plasman uticao nezaslužen poraz od selekcije Engleske kao i veliki broj propuštenih gol šansi protiv selekcije Slovenije. Pozitivno sa ovog turnira možemo da izdvojimo našu igru u fazi odbrane što u prilog govore samo 2 primljena gola. Na ovaj segment igre stavljen je poseban akcenat u fazi priprema što se na samom turniru i pokazalo jer smo u ovaj fazi izuzetno dobro izgledali kako timski tako i grupno. Ono što može da se sagleda kao nezadovoljavajuće je manjak efikasnosti koji smo ispoljili na ovom turniru (1 postignut gol). Neophodno je da se uradi detaljna analiza i da se pronadju razlozi koji su doveli do neefikasnosti u našoj igri pogotovu ako se uzmu u obzir i uporede brojke i postignuti golovi sa predhodnih takmičenja.

Još jedom bih istakao da rezultatom nisam zadovoljan ali mogu da budem ponosan kako smo predstavili Srbiju na ovom završnom turniru. Pokazali smo se kao jedna kompetitivna ekipa spremna i sposobna da se takmiči i nadmeće sa najboljima selekcija sa starog kontinenta.Ponosan sam jer je ovaj tim pokazao da je karakteran, da ima nesalomiv timski duh i da se bez obzira na okolnosti i situaciju nikad ne predaje. Učesće i naš nastup na završnom turniru nikako ne smemo da kazemo da je bio debakl ili katastrofa kao što to neki žele da prikažu, već samo rezultatski neuspeh gde su detalji i sitnice odlučivali. Završili smo takmičenje a da nismo bili niti poniženi niti nadigrani u bilo koja od tri meča grupne faze. Neophodno je da izvučemo pouke sa ovog takmičenja a pri tom da budemo svesni da smo se pokazali u društvu elite na više nego zadovoljavajućem nivou i da smo na najbolji mogući način predstavljali našu zemlju na najkvalitetnijem i najzahtevnijim reprezentativnom turniru - navedeno je u Stojkovićevom izveštaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading