ODRŽANA SEDNICA IO FSS! Evo do kada Piksi OSTAJE selektor Srbije! Ovo su NAJVAŽNIJE odluke!

Autor:

Sport

12.07.2024

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni as dobio poverenje članova Sednice.

ODRŽANA SEDNICA IO FSS! Evo do kada Piksi OSTAJE selektor Srbije! Ovo su NAJVAŽNIJE odluke!

Foto: www.profimedia.rs

Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije održana je danas na Terazijama, gde je doneto nekoliko važnih odluka.

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, ostaće na toj poziciji, zvanično je potvrđeno na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Svakako najvažnija je nastavak saradnje sa aktuelnim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, o čijoj smeni se spekulisali odmah posle fijaska na tekućem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Legendarni as na klupi srpske reprezentacije predvodiće "orlove" bar do Mundijala 2026. koji zajednički održavaju SAD, Kanada i Meksiko, kao i u debitantskom izdanju naše selekcije u A Ligi nacija.

- Posle detaljnog izveštaja selektora „A“ reprezentacije Srbije o učešću na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, potvrđeno je poverenje i data maksimalna podrška Draganu Stojkoviću u ispunjavanju narednih ciljeva koji se nalaze pred najboljim nacionalnim timom, a to je predstojeći ciklus utakmica u Ligi nacija gde će akcenat biti na uigravanju i pripremi tima za kvalifikacije koje donose plasman na Prvenstvo sveta u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine - piše na sajtu FSS.

Izvršni odbor je jednoglasno usvojio izveštaj selektora Stojkovića koji je predsednika Džajića i članove najodogovornijeg tela naše fudbalske organizacije upoznao sa planovima u narednom periodu i činjenicom da će već u septembarskom terminu doći do značajnih promena u igračkom kadru naše „A“ reprezentacije.

Foto: www.profimedia.rs

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Sredinom avgusta, selektor Stojković biće na raspolaganju predstavnicima medija za odgovore na sva pitanja. Podsetimo, našu „A“ reprezentaciju prve obaveze u novom ciklusu Lige nacija očekuju u septembru protiv Španije u Beogradu i Danske u Kopenhagenu.

Izvršni odbor FSS prihvatio je predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije da u sezoni 2024/25 svaki klub mora da ima dva bonus igrača u svojoj postavi.

Usvojene su Propozicije takmičenja za prvenstvo Super i Prve lige za takmičarsku sezonu 2024/25.

Doneta je odluka o izboru članova Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije koju će činiti predsednik Dejan Santrač i članovi Boško Jovanetić, Milan Jeremić, Branko Pavlović i Vladimir Nedeljković.

Podsetimo, Srbija je tokom takmičenja u Gelzerkirhenu i Minhenu, osvojila dva boda u konkurenciji finaliste Engleske, Danske i Slovenije, zauzevši poslednje mesto u Grupi C.

"Orlovi" su posle startnog poraza aktuelnog vicešampiona "Gordog Albiona", golom Džuda Belingema poraženi 0:1, da bi potom golom Luke Jovića izborili remi protiv Slovenije (1:1). Iako nam je pobeda trebala za prolazak grupe, srpski tim je odigrao mršavih 0:0 sa Skandinavcima i završio učešće već posle prvog kruga, što je u javnosti i među navijačima okarakterisano kao veliki neuspeh.

Odmah posle toga, pokrenulo se pitanje o smeni selektora, Stojković je već bio bivši, iako je pred EURO potpisao novi ugovor sa Savezom upravo do 2026. i Svetskog prvenstva u Centralnoj Americi, međutim, loši rezultati uticali su da se razmišlja o njegovom nasledniku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading