NAVIJAČI FEDERERA LIJU SUZE! Novak je NAJVEĆI svih vremena! Đoković se pred POLUFINALE prisetio dedinih REČI! Emocije su KULJALE iz njega!

Autor:

Sport

12.07.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as ima veliku podršku svojih fanova.

NAVIJAČI FEDERERA LIJU SUZE! Novak je NAJVEĆI svih vremena! Đoković se pred POLUFINALE prisetio dedinih REČI! Emocije su KULJALE iz njega!

Foto: Tanjug/AP

Večita dilema - ko je najbolji Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal? Iako je godinama bio u senci Švajcarca i Španca, ako se pogledaju rezultati, osvojene titule i rekordi, Srbin je miljama nadmašio penzionisanog švajcarskog asa i nekrunisanog "kralja šljake", koji je jednom nogom takođe pred završetkom karijere.

Ipak, budući da je takmičenje na Vimbldonu u toku, a Novak gde god se pojavi privlači ogromnu pažnju, tako je ugledni "Vogue Adria" iskoristio priliku da fotografiše Đokovića, dok na naslovnoj strani stoji "najveći svih vremena" (The Greatest All off time)!

Armija Đokovićevih navijača oduševljeno je dočekala ovu fotografiju, mada je bilo i onima kojima je takav naslov zasmetao. Budući, ipak, da Novak ima podršku u celom svetu, a ne samo od svojih sunarodnika, jasno je da su Federerovi navijači "izgubili rat" na društvenim mrežama, oko toga ko je najuspešniji igrač u istoriji "belog sporta".

U najnovijem intervjuu za "Vogue Adria", Novak je govorio o svojoj moći da se brzo vrati na teren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue Adria (@vogue.adria)

- Moja supermoć je sposobnost prilagođavanja ili adaptacije - kazao je Nole

Posle toga je spomenuo jednog od najbitnijih ljudi:

- Moj pokojni đed je govorio: Vozi polako da pre stigneš - evocirao je uspomene Đoković na jednu od najvažnijih osoba u svom životu.

Podsećanja radi, 19. aprila 2012. Novak Đoković je bio na treningu u Monte Karlu, kada su mu članovi tima preneli tužnu vest da je preminuo njegov deda Vlada koji je bio heroj njegovog detinjstva.

Plačući je, i to vreme najbolji teniser sveta napustio teren, i bio u dilemi šta da učini: da li da odigra meč protiv Dolgopolova ili ne? Poznajući Noleta, bilo je jasno šta će uraditi i za koga će igrati.

Odlučio je, uprkos bolu koji je osećao, da ipak, izađe na meč protiv Aleksandra Dolgopolova. Naravno, pobedio je. A trijumf posvetio idolu svog detinjstva. 

Deda Vlado jepreminuo u  83. godini i bio je jedan od najvećih Novakovih oslonaca i motiva. Gotovo da nema čoveka u Srbiji koji nije čuo za deda Vlada i priču kako je svako jutro s Banjice vodio mlađanog Novaka na treninge. Bio je i jedan od glavnih gostiju na svečanom dočeku pred Skupštinom posle Novakovog osvajanja Vimbldona.

- Bio je talentovan za tenis od malih nogu, da me ubijete ne znam otkud mu to. Niko u porodici nije izuzetan sportista. Njegov otac Srđan i stric Goran bili su strašni skijaši, ali rekreativno. Sećam se da ga je Jelena Genčić primetila kada je imao pet godina i da je rekla Srđanu da ga odmah dovedu na trening - pričao je deda Vlado 2010. 

Deda Vlado mu je bio kasnije i podrška kada je kao tinejdžer uplovio u vezu sa Jelenom. 

- On i Jelena su lep par, volim da kažem da je najzaslužnija za sve što je postigao, prati ga, podržava, pomaže, lep su par.

Umeo je Vlado da se našali, pa je istakao da je njegov unuk lep na njega: 

- Nikada nije dolazio u Beograd, a da me ne podseti, makar i na pola sata. Kad pobedi, radujemo se zajedno, kad izgubi, hrabrim ga, kažem mu da će biti i pobeda. Srećom, više je slavlja. Ljudi kažu da je lep na mene i da voli da se šali kao ja. Ako tako kažu, ja nemam ništa protiv.

Kada je osvojio masters u Majamiju, naredne godine, posle smrti dede, posvetio je trofej njemu. Javno je pričao Nole o tome, pa smo tako saznali, a ko zna koliko je pehara posvetio Vladi, a da javnost nije znala za to. 

- Ovo je trofej za mog đeda Vladu koji mi je uvek bio izvor pozitivne energije. Moj heroj i idol, od malih nogu me je naučio da se nikada ne predajem. Ovo je za tebe moj Vlado - poručio je Đoković i borio se da ne brizne u plač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading