POSLE VIMBLDONA DRUGI ILI TREĆI! Evo zašto je za Novaka BITNA pozicija pred ŽREB za Olimpijske igre!

Autor:

Sport

12.07.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svih vremena igra za finale trećeg Grend slema u sezoni.

POSLE VIMBLDONA DRUGI ILI TREĆI! Evo zašto je za Novaka BITNA pozicija pred ŽREB za Olimpijske igre!

Foto: www.profimedia.rs

Posle Vimbldona, najprestižnijeg teniskog turnira, na kome se danas igraju polufinalni mečevi, Novak Đoković se nalazi na prekretnici – da li će zauzeti drugo ili treće mesto na ATP listi.

Iako se na prvi pogled može činiti kao da ta razlika nije značajna za najboljeg tenisera svih vremena, ona zapravo može imati veliki uticaj na postavljanje nosilaca za olimpijski žreb.

Razlika između drugog i trećeg nosioca može da bude drastično velika, posebno kada je reč o potencijalnim protivnicima u samoj završnici. Ukoliko bi Novak bio treći "kosturaš", postoji mogućnost da se sastane sa prvim na svetu Italijanom Janikom Sinerom i Špancem Karlosom Alkarasom već u polufinalu i finalu.

 

 

Međutim, kao drugi nosilac, šanse za takav scenario su za 50 odsto manje. Ovo naglašava koliko je bitno zauzimanje određene pozicije na ATP rang listi, posebno kada su u pitanju prestižna takmičenja poput Vimbldona i Olimpijskih igara.

Mesta na ATP rang listi posle Vimbldona će biti od presudnog značaja za postavljanje nosilaca za olimpijski žreb. Očekuje se da će Janik Siner biti prvi nosilac na najprestižnijem sportskom planetarnom takmičenju, dok će Novak Đoković verovatno zauzeti drugo mesto, osim ako se desi neočekivan scenario sa Lorencom Musetijem i Karlosom Alkarasom.

Za to je potrebno da Srbin danas izgubi od Lorenca Musetija, a momak iz Mursije odbrani titulu u Londonu. Samo u tom slučaju, Španac bi ga pretekao i postao drugoplasirani na svetu.

 

 

Španac na Vimbldonu brani najviše poena, 2.000, što otvara mogućnost za značajne oscilacije na ATP rang listi. Ukoliko Alkaraz odbrani titulu, a Đoković ispadne u polufinalu, vratiće se na drugo mesto. Međutim, ukoliko izgubi u polufinalu, pašće na broj 5. Slične oscilacije su moguće i za Danila Medvedeva, koji bi mogao da zauzme treće mesto ukoliko uđe u finale.

Posle Olimpijskih igara, očekuje se užarena borba za broj 1 na ATP rang listi, s obzirom da glavni kandidati imaju sličan broj poena, uzimajući u obzir vimbldonske poene. Novak Đoković do kraja godine brani 4.300 poena, Siner 3.370, a Alkaras 2.180. Ovo jasno pokazuje da će borba za prvo mesto biti izuzetno uzbudljiva do samog kraja sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading