LEKAR KOJI JE OPORAVIO NOLETA PROGOVORIO O NJEGOVOJ POVREDI: "Ovako nešto NISAM doživeo"!

Autor:

Sport

12.07.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivena cela istina.

LEKAR KOJI JE OPORAVIO NOLETA PROGOVORIO O NJEGOVOJ POVREDI: "Ovako nešto NISAM doživeo"!

Foto: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković se sprema za polufinale Vimbldona protiv Lorenca Musetija, a javnost i mediji su zainteresovani za njegov oporavak posle povrede i operacije.

Velike zasluge za brz oporavak najuspešnijeg u istoriji pripadaju francuskom fizioterapeutu Žan-Žoržu Selijeu, koji je istakao da je to bio izazov, ali i privilegija raditi sa jednim od najvećih sportista svih vremena.

- Oporavljati Novaka Đokovića... jednog od najvećih sportista na svetu, to je nešto što se ne odbija - rekao je Žan-Žorž.

Selije je otkrio da je bilo potrebno brzo reagovati i pripremiti Novaka za Vimbldon nakon operacije koja je izvršena 5. juna, a turnir je počeo 1. jula. On je istakao da su hirurzi preporučili njegovu uslugu Đokovićevom timu, što je rezultiralo saradnjom koja se ispostavila kao veoma uspešna.

- Radio sam sa mnogim velikim sportistima, olimpijskim šampionima, ali nisam znao da postoji čovek sa takvom snagom volje kao što je Đoković.

Foto: www.profimedia.rs

Novak se povredio na Rolan Garosu

Selije se pridružio Srbinu pet dana posle operacije, a radio je sa njim i u Beogradu, Crnoj Gori i prestonici Velike Britanije.

- To je značajna avantura koju neću skorije zaboraviti. Sa mnogim sportistima deluje da daju sve od sebe, ali Novak... sa njim sam ušao u neku novu dimenziju. On ima jedinstvenu moć i unutrašnju snagu koju nosi sa sobom.

Podelio je i utiske iz Srbije.

- Kada sam stigao u Srbiju Novak nije bio najbolje posle operacije, ali mi je vrlo brzo pokazao neverovatno samopouzdanje. U narednom periodu, Novak se prepustio mojim rukama. Nije odbijao zadatke i poštovao je šta mu zadam. Dao sam mu program za mišiće, mučio se. Morali smo da mislimo kako da se vrati u takmičenje, a ne samo o meniskusu kolena.

Republika

Foto: Instagram.com/djokernole

Dok na Vimbldonu igrao u top formi

Ubrzo je viđeno poboljšanje Novakovog stanja.

- Posle dva sata je osetio poboljšanje. Rekao mi je: Žan Žorž, pa ja hodam normalno. Iako sam mu rekao da će odmah sledeće večeri moći normalno da hoda. Razgovarali smo na veoma dobrom francuskom. Jednog dana smo na Vimbldonu sreli Sebastijana Grožana. Rekao sam Grožanu kako mi prija što imam sa nekim da pričam na francuskom jeziku. A, Novak se potom ubacio i rekao da i sa njim isto pričam na mom jeziku. Bio je ljut što sam zaboravio da i on govori odlično francuski - kroz smeh kaže Žan-Žorž Selije.

Posle uspešnog oporavka i Novakovog povratka na teren, Francuz je napustio Novakov tim sa osećajem da je uspeo u svojoj misiji. Đokovićevi rezultati na Vimbldonu govore više od reči i potvrđuje da je oporavak bio više nego uspešan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading