MEDVEDEV ODIGRAO ZA NOVAKA! Rus POMOGAO Đokoviću i IZBACIO prvog na svetu!

Autor:

Sport

09.07.2024

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maratonski okršaj rešen je u pet setova.

MEDVEDEV ODIGRAO ZA NOVAKA! Rus POMOGAO Đokoviću i IZBACIO prvog na svetu!

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je savladao prvog igrača na ATP listi, Italijana Janika Sinera rezultatom 3:2 (po setovima 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 2:6, 

Osim što je stigao među četiri najbolja u Londonu, trenutno peti igrač sveta učinio je veliku uslugu najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, koji će u slučaju da osvoji titulu smanjiti bodovni zaostatak za Sinerom.

Rovovska borba viđena je u duelu Danila i Janika. O tome svedoči da su dva seta odlučivali taj-brejkovi.

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

Već u prvom setu videlo se da se namerio "junak na junaka". Igralo se bez iznenađenja, do taj-brejka, gde je viđeno čak sedam brejkova! Jedan više napravio je Italijan i slavio sa 7:4, odnosno, poveo u setovima sa 1:0.

Samo jedan brejk odlučio je pobednika drugog perioda. Napravio ga je Danil Medvedev u trećem gemu, kada je poveo sa 2:1, a potom rutinski priveo posao kraju (6:4) i izjednačio na 1:1.

Nastavio je Rus da šokira Sinera, pa je i u trećem setu prvi stigao do brejka (2:1), međutim, Janik se revanširao u 10. gemu kada je izjednačio na 5:5. Usledio je novi taj-brejk, u kome je Danil pokazao više strpljenja, jednom oduzeo servis Italijanu, što mu je bilo dovoljno za 7:4 i potpuni preokret u setovima (1:2).

Nije se predavao prvi reket sveta. Čak štaviše, razbesneo se i sa dva brejka u trećem i petom gemu, pregazio Medvedeva u četvrtom setu (6:2) izjednačivši na 2:2, pa je pobednika odlučivao peti deo igre.

Ključni trenutak bio je četvrti gem, petog seta, kada je Danil realizovao treću brejk priliku, poveo sa 3:1 i na kraju stigao do 6:3, odnosno, pobede od 3:2, koja mu je donela plasman u polufinale Vimbldona.

Tamo ga čeka pobednik meča između branioca titule Karlosa Alkaraza iz Španije i Amerikanca Tomija Pola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading