NEMA NOVAKA I RAFE, ALI IMA PARA! Vimbldon POVEĆAO nagradni FOND! Evo koliko para dobija POBEDNIK!

Autor:

Sport

15.06.2024

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici najprestižnijeg Grend slema sapštili su da ukupan nagradni fond iznosi 50 miliona funti.

NEMA NOVAKA I RAFE, ALI IMA PARA! Vimbldon POVEĆAO nagradni FOND! Evo koliko para dobija POBEDNIK!

Foto: Tanjug/AP

Vimbldon

Organizatori trećeg teniskog grend slem turnira, Vimbldona, saopštili su da ove godine turnir ima rekordni nagradni fond od 50 miliona funti!

To je povećanje od 11,9 odsto u odnosu na prošlogodišnje takmičenje, što iznosi 5,3 miliona funti više. Pobednici u muškom i ženskom singlu će osvojiti po 2,7 miliona funti, što je povećanje od 14,9 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Veliko pitanje je da li će se u Londonu pojaviti prošlogodišnji finalista Novak Đoković, pošto se najbolji teniser u istoriji, posle povlačenja sa Rolan Garosa i predaje četvrtfinalnog meča Kasperu Rudu iz Norveške, oporavlja od povrede zadobijene u duelu sa Franciskom Serundolom iz Argentine.

Nedavno je i najveći Đokovićev rival svih vremena, Španac Rafael Nadal objavio da se povlači sa ovogodišnjeg Vimbldona, što je izazvalo razočaranje mnogih njihovih fanova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković na prošlogodišnjem Vimbldonu

Nole je uspeo da eliminiše Gaučosa posle maratona i 4 sata i 30 minuta igre, ali se povredio u drugom setu, meniskus kolena je nastradao, zbog čega je jedva završio okršaj sa Argentincem, međutim, sutradan nije mogao na megdan Norvežaninu.

Ipak, ohrabrujuće vesti su nedavno stigle, a one glase da se Đoković uspešno oporavlja i uveliko trenira kako bi zadržao kondiciju i spremno dočekao izazove na Olimpijskim igrama u Parizu, gde će pokušati da napadne zlatnu medalju.

Podsetimo, u prebogatoj kolekciji Nole jedino nema najsjajnije odličje sa najvećeg planetarnog sportskog događaja, koje se ovog leta održava na terenima Rolan Garosa u prestonici Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading