PARE NISU PROBLEM: Britanci šokirali planetu! Novak ostaje bez gotovo TRI MILIONA FUNTI?!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.06.2024

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačnije, 2,7 miliona funti bi mogao da osvoji najbolji teniser u istoriji ovog sporta ukoliko bi stigao do svog osmog trofeja.

PARE NISU PROBLEM: Britanci šokirali planetu! Novak ostaje bez gotovo TRI MILIONA FUNTI?!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Novak Đoković se i dalje oporavlja od povrede kolena koju je doživeo na ovogodišnjem Rolan Garosu i operacije, a i pored navedenog, mnogi se pitaju hoće li najbolji teniser planete biti spreman za ovogodišnje borbe.

Organizatori trećeg teniskog grend slem turnira Vimbldona obelodanili su da će ovogodišnji nagradni fond dostići rekordnih 50 miliona funti, što predstavlja povećanje od 5,3 miliona funti u odnosu na prethodnu godinu. Ovo je znatno uvećanje od 11,9 odsto i dodatni podsticaj za tenisere koji će učestvovati na turniru. Pobednici u muškom i ženskom singlu će odneti kući po 2,7 miliona funti, što je impresivno povećanje od 14,9 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Očigledno je da Vimbldon želi da nagradi vrhunske performanse tenisera na najbolji mogući način.

Ovo značajno uvećanje nagradnog fonda na Vimbldonu odražava rastuću popularnost tenisa i sve veći interes za ovaj sport širom sveta. Finansijski podsticaji za tenisere predstavljaju jasan signal da se tenis smatra jednim od najatraktivnijih sportova za praćenje i bavljenje. Takođe, povećanje nagradnog fonda može privući još veći broj vrhunskih tenisera da učestvuju na Vimbldonu, što će dodatno podići nivo takmičenja i učiniti turnir još uzbudljivijim za publiku.

Foto: instagram.com/djokernole/

Hoće li se Novak oporaviti do Vimbldona?

 

Ovogodišnji Vimbldon će se održati od 1. do 14. jula, a očekivanja su već visoka s obzirom na rekordni nagradni fond. Teniseri će imati dodatni motiv da pruže svoj maksimum na terenu i osvoje deo ovog impresivnog nagradnog fonda. S obzirom na istoriju i prestiž ovog turnira, sigurno je da će Vimbldon 2024 doneti mnogo uzbuđenja, neizvesnosti i vrhunskog teniskog talenta na terenima londonskog Sveengleskog kluba. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se ovogodišnji turnir odvijati i ko će odneti pobednički pehar kući.

Da podsetimo, Novak Đoković je do sada sedam puta stizao do pehara na Vimbldonu, a prethodne godine je u velikom finalu, verovatno i najznačajnijeg teniskog turnira na planeti, poražen od Španca Karlosa Alkaraza nakon pet odigranih setona rezultatom 3:2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading