ŠOK: Rafael NADAL ODUSTAO od najvažnijeg turnira!

Autor:

Sport

12.06.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser doneo tešku odluku.

ŠOK: Rafael NADAL ODUSTAO od najvažnijeg turnira!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal, jedan od najslavnijih tenisera svih vremena, suočava se sa izazovnim periodom u svojoj karijeri. Nakon što je odigrao samo 14 mečeva i ostvario osam pobeda u poslednjih osamnaest meseci, legendarni igrač je objavio odluku da preskoče Vimbldon zbog povrede koje mu i dalje predstavljaju problem. Zbog svega toga, u ovom trenutku, povlačenje se čini kao najverovatnija opcija za Rafu Nadala.

David Ferer, selektor Dejvis kup tima, otkrio je da Rafael Nadal neće učestvovati na Vimbldonu. Ipak, Ferer je naglasio da Rafa naporno radi i izrazio nadu da može nastaviti da doprinosi globalnoj teniskoj sceni, iako perspektiva deluje nesigurno.

- Ne mogu da potvrdim šta će se desiti, ali meni je teško da pređem na travu. Treba da razgovaram sa svojim timom, ali mislim da ne bi bilo mudro napraviti značajnu promenu podloge i onda ići na Olimpijske igre - izjavio je Nadal nakon poraza od Aleksandra Zvereva na početku Rolan Garosa.


Zvanična španska delegacija za Olimpijske igre krenuće svoj put u ponedeljak, 22. jula. Nakon Olimpijskih igara u Parizu, Nadal će odlučiti da li će okončati svoju karijeru ili se boriti kroz ono što bi se moglo opisati kao borba čak i u 2025. godini.

U potencijalnom odsustvu Novaka Đokovića, koji je podvrgnut operaciji kolena, glavni pretendent za titulu "neprikosnovenog svetskog prvaka tenisa" na Vimbldonu verovatno će biti Jannik Siner i Karlos Alkaraz.


BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading