UŽAS EPSKIH RAZMERA! Novak PADA na 10. mesto!

Autor:

Sport

10.06.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katastrofalne vesti za rekordera po broju grend slem titula.

UŽAS EPSKIH RAZMERA! Novak PADA na 10. mesto!

Foto: www.profimedia.rs

Posle takmičenja na Rolan Garosu Novak Đoković je zauzeo treće mesto na ATP listi, dok je u trci za bodove ove sezone tek na desetoj poziciji.

Nakon provedenih 428 nedelja na prvom mestu ATP liste, Đoković je sada pao na treće mesto, prepuštajući prvo mesto mladom italijanskom teniseru. Ova promena je usledila pošto je Nole zbog povrede morao da odustane od takmičenja na Rolan Garosu, gde nije uspeo da odbrani trofej i 2.000 poena, što je rezultiralo gubitkom 1.600 bodova i padom na trenutno treće mesto sa 8.360 bodova. Italijan Janik Siner preuzeo je lidersku poziciju prvi put u karijeri sa 9.525 bodova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner vodi i u ATP trci

U aktuelnoj ATP trci za bodove ove sezone, u kojoj se računaju bodovi osvojeni samo ove sezone, Novak se nalazi čak na 10. mestu, sa samo 1.860 poena, što je posledica manjeg broja odigranih mečeva ove godine. Ipak, osvojio je polufinale Australijan opena i mastersa u Monte Karlu, kao i četvrtfinale Rolan Garosa, dok je rano takmičenje završio u Indijan Velsu, Rimu i Ženevi. S obzirom na to da se očekuje da propusti i Vimbldon zbog povrede, moguće je da će ispasti iz deset najboljih.

Na drugoj poziciji u ATP trci nalazi se Aleksandar Zverev sa 4.385 bodova, dok je šampion Rolan Garosa Karlos Alkaraz, tek na trećem mestu, sa 3.900 poena. Slede Norvežanin Kasper Rud sa 3.435, Rus Danil Medvedev sa 3.150 poena, Grk Stefanos Cicipas sa 2.465, Aleks de Minor iz Australije sa 2.255, još jedan Rus Andrej Rubljov sa 2.220 i deveti je Bugarin Grigor Dimitrov sa 2.075 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading