APSOLUTNA KATASTROFA! Novak pao sa ATP trona! Đoković IZGUBIO prvo mesto!

Autor:

Sport

28.05.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan rasplet scenarija na vrhu liste.

APSOLUTNA KATASTROFA! Novak pao sa ATP trona! Đoković IZGUBIO prvo mesto!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković danas započinje takmičenje na Rolan Garosu, a prvi rival najboljem srpskom teniseru je Francuz Pjer Igo Erber. Taj meč počeće oko 20 časova, međutim, treba podsetiti da prvi reket planete brani titulu u Parizu.

Nole mora da odbrani pehar, jer ako to ne učini velike su šanse da izgubi vodeću poziciju na svetskoj rang listi.

Ipak, prema uživo praćenju renkinga, Đoković je već sada izgubio tron ATP-a, pošto mu je oduzeto 2.000 bodova koje mora da odbrani.

Foto: printscreen/atpranking live

 

S druge strane, Janik Siner iz Italije je uspešno preskočio prvu prepreku i budući da je prošle sezone eliminisan već u drugom kolu od Danijela Altmajera iz Nemačke rezultatom 2:3 (po setovima 7:6 (7:0), 6:7 (7:9), 6:1, 6:7 (4:7), 5:7), sada je zaradio pet poena.

Nasuprot Italijanu, u debelom minusu su i prošlogodišnji polufinalisti Karlos Alkaraz i Aleksander Zverev, koji su uspešno prebrodili prvo kolo. Obojici je oduzeto po 670 poena. dok je finalista iz 2023. godine Kasper Rud iz Norveške najviše skliznuo.

Sa sedme je "sišao" na 11. poziciju, jer mu se briše 1.190 bodova, budući da finalisti bilo kojeg Grend slema pripada 1.200 poena. 

Čak i da ne osvoji titulu u Parizu, Janik Siner bi mogao da preuzme prvo mesto ATP liste, a za to mu je dovoljno da Novak Đoković ne stigne do finala, jer je italijanski as već u plusu za pet poena.

Podsetimo, ATP lista se objavljuje svakog ponedeljka, međutim, zbog trajanja Rolan Garosa, novi izlazak iste očekuje se kroz dve nedelje kada se takmičenje u Bulonjskoj šumi završi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
DelijaCh

28.05.2024 17:47

Ma sta kazes covece, katastrofa!? Novak pre neki dan izjavio da su mu se pogledi na tenis promenili i da ga prvo mesto vise ne zanima, tacnije ne opterecuje. Ne moze zauvek da bude prvi, ali bice tesko da ga neko pretekne u broju nedelja na prvoj poziciji, bar u skorije vreme.

Odgovori 10 0
Марко

29.05.2024 06:35

Боли га патка за прво место. Има друге приоритете.

Karalic

29.05.2024 16:16

Nacija je u soku...suza suzu stize !