NAJVEĆI BAKSUZ ROLAN GAROSA! Italijanka izgubila i DRUGO finale! Amerikanka ispisala ISTORIJU!

Autor:

Sport

09.06.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su prvi put zajedno nastupile u dublu, Kori Gof i Katerina Sinijakova osvojile su pehar u Parizu.

NAJVEĆI BAKSUZ ROLAN GAROSA! Italijanka izgubila i DRUGO finale! Amerikanka ispisala ISTORIJU!

Foto: Tanjug/AP

Amerikanka Kori Gof i Čehinja Katerina Sinijakova su prvi put igrale zajedno na Rolan Garosu i odmah su ostvarile veliki uspeh osvajanjem Grend slem titule u konkurenciji ženskih parova.

U finalu su bile bolje od italijanske kombinacije Sara Erani i Jasmin Paolini, trijumfujući rezultatom 2:0 (po setovima 7:6 (5), 6:3). Za mladu američku teniserku, ovo je premijerna Grend slem titula u dublu, dok je Sinijakova osvojila već osmu titulu na jednom od četiri najveća turnira u svetu tenisa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jasmin Paolini, Sara Erani, Kori Gof i Katerina Sinijakova

Kori Gof je već 2023. godine osvojila singl titulu na US Openu, a sada se pokazala kao izuzetno talentovana i u parovima. Sa samo 20 godina, postiže impresivne rezultate i obećava sjajnu budućnost u profesionalnom tenisu. Sa druge strane, Katerina Sinijakova je već osam puta stigla do trofeja na grend slem turnirima, što je čini jednom od najboljih dublašica svih vremena.

Iako su izgubile u finalu, Sara Erani i Jasmin Paolini mogu da budu ponosne na svoj put do finala kao velike autsajderke. Naime, 37-godišnja Erani, nekada najbolja dubl-igračica sveta, demonstrirala je da i dalje može da se takmiči u svetskom vrhu, dok je Paolini ostvarila sjajan turnir, stigavši i do finala u singlu gde ju je pobedila Poljakinja Iga Švjontek s 2:0, najbolja teniserka sveta.

Ovaj uspeh Kori Gof i Katerine Sinijakove predstavlja veliki podstrek za dalju karijeru, dok je i nastup Erani i Paolini na Rolan Garosu privukao pažnju javnosti svojim iznenađujućim rezultatima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading