POLJAKINJA POMERA GRANICE! Iga PREGAZILA senzaciju Rolan Garosa, pa PORUČILA: "Morala sam..."!

Autor:

Sport

08.06.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja na svetu prošetala se do četvrte titule u Parizu.

POLJAKINJA POMERA GRANICE! Iga PREGAZILA senzaciju Rolan Garosa, pa PORUČILA: "Morala sam..."!

Foto: Tanjug/AP

Poljska teniserka Iga Švjontek je demonstrirala svoju neverovatnu dominaciju na Rolan Garosu pobedivši Italijanku Jasmin Paolini sa ubedljivih 2:0 (po setovima 6:2, 6:1).

Ovo je bila Švjontekovoj četvrta titula u Parizu, čime se izjednačila sa legendarnom Žistin Enen iz Belgije. Ono što je posebno impresivno jeste činjenica da je ovo već treća uzastopna titula za vodeću teniserku WTA liste, čime se pridružila legendarnoj Moniki Seleš koja je ostvarila sličan niz pobeda od 1990. do 1992. godine.

Nakon pobede, Švjontekova je emotivno otpevala himnu svoje zemlje dok su se poljske zastave vijorile na tribinama. Sa samo 23 godine, postavlja se pitanje koliko daleko će ova talentovana teniserka stići u svojoj karijeri. Sa puno emocija, zahvalila se publici na podršci i istakla koliko joj znači ovaj turnir.

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek i Jasmin Paolini

- Izuzetno je biti ovde, obožavam ovo mesto, čekam s nestrpljenjem da se ponovo vratim. Oh, bože – zastala je od uzbuđenja Švjontek, dobila savet od predsednice turnira Ameli Moresmo kako da savlada emocije, pa nastavila obraćajući se publici:

– Hvala vam što ste me podržali. Morala sam da verujem u sebe. Ovaj turnir mi mnogo znači - dodala je Iga.

Posebno je zanimljivo što je Švjontekova odala priznanje svojoj protivnici, Jasmin Paolini, i pozdravila je na francuskom i poljskom jeziku, čime je pokazala svoj veliki sportski duh. Ovo je gest koji je sigurno bio veoma cenjen od strane publike i teniskih fanova širom sveta.

Pehar "Sizan Langlan", koji predstavlja simbol trijumfa na Rolan Garosu, uručili su Žil Moreton, predsednik FTF, teniska legenda Kris Evert i Martina Navratilova. Ove teniske ikone su dodatno uveličale ceremoniju uručenja pehara svojim prisustvom i pružile podršku mladoj šampionki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading