KAKVA ŠTETA! Mlada Srpkinja OSTALA bez titule u Banjaluci!

Autor:

Sport

09.06.2024

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije uspela da osvoji novi pehar u svom uzrastu.

KAKVA ŠTETA! Mlada Srpkinja OSTALA bez titule u Banjaluci!

Foto: www.profimedia.rs

Mlada srpska teniserka Luna Vujović, samo sa 14 godina, imala je priliku da osvoji svoju prvu seniorsku titulu na ITF turniru u Banjaluci.

Iako je poražena u finalu od slovenačke igračice Žive Falkner sa 0:2 (po setovima 4:6, 4:6), Luna je pokazala izuzetan talenat i hrabrost u borbi sa starijom protivnicom.

Iako je trenutno na 967. mestu WTA liste, Luna se hrabro suprotstavila Falkner, koja je sedam godina starija i nalazi se na 483. poziciji.

Republika

Foto: printscreen/TSS

Luna Vujović

Meč je trajao oko sat i po vremena, a iako je Luna imala svoje šanse, nije uspela da preokrene rezultat. U oba seta je imala po brejk zaostatka, pokušala je da se vrati rezultatski u igru, ali bezuspešno se završilo njeno učešće u finalu.

U prvom setu, Luna je imala zaostatak od 2:5, ali je uspela da se vrati i smanji rezultat na 4:5. Međutim, jedna loptica koju je poslala u aut presudila je ovom setu.

U drugom periodu, Vujovićeva je odmah oduzela servis protivnici, ali je Falkner uspela da se vrati u meč i izbori pobedu rezultatom 6:4, 6:4.

Iako je Luna Vujović poražena u finalu, nema sumnje da ćemo je često gledati na velikim teniskim turnirima. Ona ostaje među 1000 najboljih teniserki na svetu, ipak, nema sumnje da će se o njenim uspesima tek pričati u budućnosti.

Podsetimo, reč je o Srpkinji koja je prošle sezone osvojila Vimbldon u konkurenciji do 14 godina, čime je iznenadila ceo teniski svet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading