ZVEREV GRMEO NA KONFERENCIJI: '''Ne želim nikad više da čujem pitanje o toj temi!''

Autor:

Sport

08.06.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemac bio nezadovoljan pitanjem.

ZVEREV GRMEO NA KONFERENCIJI: '''Ne želim nikad više da čujem pitanje o toj temi!''

Foto: www.profimedia.rs

Nakon što se plasirao u finale Rolan Garosa, teniser Aleksander Zverev nije krio svoje emocije, kako zbog pobede tako i zbog pitanja koja su mu postavljena na konferenciji za medije. Zverev je prvo govorio o utiscima sa meča i predstojećem finalu.

- Nema lakog meča u grend slem finalu ni lakog protivnika. Ako si u finalu Rolan Garosa, onda si zaslužio da se tu nađeš. Isto važi i za mog rivala koji je igrao fantastičan meč danas i igra fantastično tokom celog turnira, očekujem težak meč - rekao je Nemac i nastavio:

- Pričao sam vam to od početka, rekao sam svima. Srećan sam što je završeno. Nemam ništa više da kažem, to je to. Četiri godine. Srećan sam zbog toga - jasan je Zverev.

Zverev je prošao kroz veoma težak period pošto ga je bivša devojka Brenda Patea tužila za zlostavljanje, tvrdila je da ju je davio, suđenje je dugo trajalo i u petak je konačno završeno. Nemačkog tenisera je vidno razbesnelo pitanje o toj situaciji.

- Slučaj je odbačen, to je nevinost. Na kraju dana, neće da odbace slučaj ako si kriv. Ne znam kakav prevod vi imate, ali to znači to. Gotovo je. Idemo dalje. Ne želim nikad više da čujem pitanje o toj temi ponovo. To se odnosi na sve - poručio je finalista Rolan Garosa.

Zverev je istakao da je put do finala bio trnovit, sa mnogo izazova i prepreka koje je morao da savlada. Podsetio je na svoje prethodne uspehe i poraze, naglašavajući da je sve to deo njegovog putovanja i da je spreman da se bori za titulu. Medije je zanimalo i da li je možda pomoglo to što je pobedio Rafu Nadala na startu takmčenja.

- Ne, mislim, hajde da kažem ovako. Da bi daleko dogurao na grend slemu onda moraš da prođeš kroz razne poteškoće, da prođeš kroz uspone i padove. Nećeš osvojiti slem tako što ćeš svaki meč da dobiješ u tri seta. Možda neki igrači kao Rodžer ili Rafa koji su to uspeli, ali uglavnom moraš da prolaziš kroz bitke. Da se vraćaš u mečevima na pet setova, da prolaziš kroz teške momente. Srećan sam zbog puta koji sam imao. Igram finale u nedelju i daću sebi šansu da pobedim - naveo je on i dodao:

- Ne samo ove nedelje, nego poslednjih godina. Od US open finala gde sam bio na dva poena od uspeha, do toga da sam u kolicima iznet sa terena u Parizu pre dve godine. Sve to je deo putovanja. U finalu sam, ništa još nisam osvojio, hoću da igram svoj najbolji tenis i da dam sebi šansu za titulu. Ako uspem i ako osvojim titulu, to će mi mnogo značiti - govorio je Zverev.

Nastavio je da priča o teškom putu koji je prošao.

- Pričao sam o tome mnogo, dve situacije su u pitanju. Prva je finale US opena 2020 godine, druga povreda na Rolan Garosu od pre dve godine. Iz toga možeš ili da se vratiš jači i gladniji za uspehom i željom da pobeđuješ više, što osećam da sam uradio 2021. godine kada sam osvojio zlato na Olimpijskim igrama i osvojio najviše titula. Druga opcija je da kriviš sebe, da padneš mentalno. Zato sam srećan što sam tip osobe koja je izabrala prvi od ta dva puta. Ovde sam, videćemo šta će biti u nedelju - istakao je Nemac.

Finale igra protiv Alkaraza, a uputio je reči hvale za sjajnog Španca.

- Imali smo neke teške mečeve u prošlosti, ja sam verovatno igrač protiv kog je odigrao verovatno najviše mečeva u karijeri. Mislim da znate da će da bude težak meč, to je finale grend slema i čim ste tu, znači da ste zaslužili. Očekujemo veliku borbu - zaključio je Aleksandar Zverev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading