SPEKTAKL REŠEN U PET SETOVA! Siner ili Alkaraz? Evo ko IDE u finale Rolan Garosa!

Autor:

Sport

07.06.2024

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan meč u polufinalu Rolan Garosa trajao je četiri sata i 10 minuta.

SPEKTAKL REŠEN U PET SETOVA! Siner ili Alkaraz? Evo ko IDE u finale Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je u spektakularnom meču posle pet setova savladao Janika Sinera iz Italije rezultatom 3:2 (po setovima 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3).

U prvom setu viđena je apsolutna dominacija Italijana, koji je sa dva uzastopna brejka u prvom i trećem gemu, stigao do ubedljivih 4:0. Uspeo je Španac u šestom poenu da vrati jedan izgubljen servis i smanji na 2:4, ali ga je već u narednom Siner ponovo brejknuo za 5:2, a potom odservirao za osvajanje uvodnog dela igre.

Već na startu drugog seta, aktuelni šampion Australijan opena je ponovo iznenadio "Karlitosa" i poveo 1:0, međutim, u četvrtom i šestom gemu, momak iz Mursije se iskupio i brejkovima stigao do visoke prednosti od 5:2. Siner je uspeo da smanji, ali ne i da se spasi gubitka ovog perioda, pa je Španac rezultatom 6:3 izjednačio rezultat u setovima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Iako je prvi izgubio servis u trećem setu, Janik je dobio treći deo igre, zahvaljujući dvostrukom brejku, naspram samo jednom koliko je napravio Alkaraz. Trenutno treći teniser sveta iznenadio je prvog od narednog ponedeljka u trećem gemu, kada je poveo 2:1, da bi Siner "odgovorio" ribrejkom i izjednačio na 2:2. Koncentracija je ponovo popustila španskom asu u šestom gemu, što je Italijan kaznio i novim vođstvom 4:2 preuzeo prednost, koje je začionio osvajanjem seta identičnim skorom kao što je poražen u prethodnom - 6:3.

U četvrtom delu igralo se bez brejka, do 10. gema, kada je Španac iznenadio Italijana, oduzeo mu servis za 6:4 i odveo meč u peti odlučujući set - 2:2.

Ranim brejkom, već u drugom gemu Karlos Alkaraz je stekao ubedljivu prednost od 3:0, koju je uspeo da sačuva do kraja i trijumfom od 6:4, odnosno, 3:2 u setovima prođe u finale Rolan Garosa, gde će igrati protiv pobednika meča Kasper Rud (Norveška) - Aleksander Zverev (Nemačka). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading