MEČ KOJI ĆE PROMENITI ISTORIJU TENISA: Italijan i Španac kroje sudbinu Novaka Đokovića - nakon ovoga, više ništa neće biti isto!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.06.2024

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser u istoriji "belog sporta" biće prinuđen da preda čelnu poziciju na ATP listi.

MEČ KOJI ĆE PROMENITI ISTORIJU TENISA: Italijan i Španac kroje sudbinu Novaka Đokovića - nakon ovoga, više ništa neće biti isto!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Uoči jednog od najiščekivanijih mečeva Rolan Garosa, teniski svet je uzbuđen zbog sudara dva mlada talenta - Karlosa Alkaraza i Janika Sinera. Ovaj meč će biti peti put da se ova dva igrača susreću u polufinalu, a istovremeno i njihov deveti međusobni duel. Očekivanja publike su velika s obzirom na njihov dosadašnji međusobni skor od 4:4. Obojica su pokazali izuzetno visok nivo igre tokom turnira, pri čemu je Alkaraz eliminisao Stefana Cicipasa u tri seta.

I pored činjenice da spadaju u red mlađih tenisera, Karlos Alkaraz i Janik Siner su već ostvarili značajne uspehe u svojim karijerama, a njihov međusobni skor od 4;4 dodatno podgreva interesovanje ljubitelja tenisa za ovaj meč. Očekuje se da će njihov susret potvrditi status najvećeg rivalstva u narednim godinama, a obojica igrača imaju posebnu motivaciju da pobede jedan drugog.

Obojica igrača su već postali prepoznatljiva imena u svetu tenisa, sa posterima koji se nalaze širom Pariza i sveta. Siner je potpisao ugovore sa luksuznim brendovima, dok Alkarazu ne manjka vrsta marketinga. Njihov uspon obećava da će doneti svežinu teniskoj sceni.

Ovo polufinale ima poseban značaj i za navijače u Srbiji, jer rezultat može uticati na rangiranje Novaka Đokovića. S obzirom na Alkarazovu šansu da osvoji titulu, postavlja se pitanje da li će Đoković zadržati treću poziciju na ATP listi. Iako je Đoković izjavio da mu to više nije prioritet, interesovanje za ishod ovog meča je veliko.

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković je zbog povrede kolena morao da odustane od daljih borbi u francuskoj prestonici

 

Obojica igrača ulaze u meč sa velikim samopouzdanjem, a Alkaraz ističe da je spreman da pruži sve od sebe. Siner je takođe pokazao konstantan napredak, a obojica su svesna važnosti ovog meča i spremni su da pruže svoj maksimum.

Dakle, očekuje nas jedan uzbudljiv meč u Parizu koji će sigurno dugo biti tema razgovora među ljubiteljima tenisa. Ovaj susret će biti još jedna prilika da se vidi rastući talenat i rivalstvo između dva mlada igrača koji obećavaju da će obeležiti naredne godine teniskog sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading