NOVAK JE I DALJE GLAVNA TEMA ROLAN GAROSA: Nakon istorijskog ostvarenja, Italijanka pomenula Đokovića!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.06.2024

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser svih vremena predstavlja inspiraciju mnogim teniserkama i teniserima.

NOVAK JE I DALJE GLAVNA TEMA ROLAN GAROSA: Nakon istorijskog ostvarenja, Italijanka pomenula Đokovića!

Foto: www.profimedia.rs

Italijanska teniserka Džasmin Paolini ostvarila je najveći uspeh u svojoj karijeri plasiravši se u svoje prvo grend slem finale na turniru Rolan Garos. Paolini je istakla da je uživala u igri od samog početka, ali da nikada nije sanjala o tako velikim dostignućima kao što su osvajanje grend slem titula ili postizanje prvog mesta na WTA listi. Ipak, njen skroman pristup nije je sprečio da ostvari zapažene rezultate na ovom turniru.

Paolini je iznela svoje divljenje prema Novaku Đokoviću, ističući njegovu izjavu da je već sa sedam godina želeo da osvoji Vimbldon kao nešto što je za nju bilo neverovatno. Ovo je jasno pokazalo koliko su snovi i ambicije pojedinih sportista različiti, ali i koliko je Đoković bio inspirativan za mlade tenisere širom sveta.

- Kada sam počela da igram, samo sam uživala, nisam previše sanjala. Kada sam počela da treniram ozbiljnije, želela sam da budem profesionalka. Nisam sanjala o broju jedan, o slem titulama, nikada nisam sanjala tako veliko. Možda sam se nadala da budem u top 10, ali nisam zaista verovala u to. Nikada nisam razmišljala predaleko – to i nije tako pozitivno, jer treba sanjati, ali ja sam i u mislima uvek išla korak po korak. Za mene je iznenađujuće da vidim Noletov intervju kada je sa sedam godina rekao kako želi da osvoji Vimbldon. Za mene je to nešto neverovatno, ja to nisam mogla. Ili Janik kada je sa 15 godina rekao da želi da bude broj 1. Ja sam sada ovde i mnogo sam srećna, ali malo sam drugačija osoba - istakla je dvadesetosmogodišnja Italijanka.

 

 

U polufinalu, Paolini je ostvarila ubedljivu pobedu nad Ruskinjom Mirom Andrejevom rezultatom 2:0 (6:3, 6:1), dok je u prethodnom kolu iznenadila teniski svet trijumfom nad Elenom Ribakinom. U finalu je očekuje težak meč protiv trenutno prve teniserke na WTA listi, Poljakinje Ige Švjontek, koja je trostruka šampionka ovog turnira. Iako će Švjontek biti apsolutni favorit, Paolini ima priliku da sjajnom igrom iznenadi i napravi još jedan veliki podvig.

Džasmin Paolini je uspela da ostvari značajan uspeh na ovogodišnjem Rolan Garosu, a njen primer pokazuje da upornost i posvećenost mogu dovesti do ostvarenja velikih snova. S obzirom na dosadašnji tok turnira, finale će svakako biti neizvesno, a ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju ishod ovog velikog meča.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading