NOVAKOVA POVREDA POKRENULA LAVINU: Reagovala je i organizacija PTPA - šokantno otkriće o lošim uslovima na Rolan Garosu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.06.2024

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neke stvari moraju da se menjaju...

NOVAKOVA POVREDA POKRENULA LAVINU: Reagovala je i organizacija PTPA - šokantno otkriće o lošim uslovima na Rolan Garosu!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, doživeo je povredu kolena na ovogodišnjem Rolan Garosu, ali je zatim usledilo i raskrinkavanje organizatora Otvorenog prvenstva Francuske.

Usled svega, Đoković je morao da se povrgne i operaciji, a o svemu što se događalo na ovogodišnjem Rolan Garosu, javnosti se obratila i organizacija PTPA:

- Imperativ je da gren slemovi, lideri organizacije, organizatori turnira i igrači kroz PTPA kao svoju organizaciju zajedno nastupe i pronađu rešenje koje će sprečiti da se mečevi završavaju tako kasno. Da li je to kroz zabanu tih mečeva ili kroz neko drugo rešenje. Znamo da mečevi koji se završavaju jako kasno imaju jako negativne posledice i teraju igrače u pozicije koje nisu fer, nisu sigurne i nisu zdravi uslovi za rad. Ipak to nastavla da se dešava zato što ne postoji spremnost da se prizna ovaj problem i da se na prvo mesto stave interesi igrača. U prethodnim danima nekoliko sportista je pričalo da je moralo da igra do ranih jutarnjih časova. Jedna od poslednjih koja je to uradila je Ons Žaber koja je članica naše organizacije

Foto: Tanjug/AP

Reagovala je i Iga Švjontek

 

Reakcije su stigle i od drugih tenisera, poput najbolje teniserke sveta, Ige Švjontek, koja je istakla da voli da igra preko dana jer "voli da spava normalno", ali da mora da pristane na svaki termin. PTPA je naglasila da igrači nikada nisu imali prava da se pitaju o rasporedu, te da je organizacija tu da pojača njihov glas i bori se za njih.

Situacija sa kasnim završetkom mečeva i problemima sa rasporedom postala je tema koja zahteva hitno rešavanje kako bi se obezbedili fer uslovi za igrače. Organizacija PTPA ističe da je vreme da svi u tenisu sednu i pronađu rešenje koje će omogućiti bolje uslove za igrače.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (1)

Loading
David Coulthard DC

06.06.2024 08:00

Ja iakreno sumnjam u Novakovu povredu,vratimo se u mart mesec i novinske naslove Novak propusta Wimbledon zbog OI.Nolleee je ove godine sve podredio OI,sto je velika greska,ako se setimo OI u Tokiju 2021,Djokovic Zverev 1 set 6-1,2 set 3-2,do kraja meca osvojio u narednih 10 gemova samo 1